Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis concetățenilor săi, într-un discurs difuzat sâmbătă noaptea, că Ucraina începe să reconstruiască ceea ce Rusia a distrus.

Citeste si: Aleksandr Lukaşenko susține că Belarus a fost atacat cu rachete din Ucraina

"Războiul nu s-a terminat, ba chiar cruzimea Rusiei a crescut în anumite zone", i-a avertizat Zelenski pe ucraineni. Viața a revenit, însă, aproape la normal în alte zone din Ucraina.

Volodimir Zelenski: Este necesar să reparăm tot ce au distrus ocupanţii  

"Ne pregătim activ pentru începerea unei conferințe speciale la Lugano, Elveția. Prima zi este luni. Un eveniment internațional de amploare dedicat reconstrucției țării noastre. Reconstrucție în sensul larg al cuvântului. Este necesar nu numai să reparăm tot ce au distrus ocupanţii, ci şi să creăm o nouă fundaţie pentru viaţa noastră: sigură, modernă, confortabilă, accesibilă", a spus preşedintele Zelenski.

Citeste si: Rusia a bombardat intens orașul Nikolaev. Zelenski acuză Moscova de "terorism"

Acest lucru va necesita "investiţii colosale, miliarde, noi tehnologii, bune practici, noi instituţii şi, desigur, reforme", a mai spus el.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

"Oricât de greu ne este astăzi, trebuie să ne amintim că va exista un mâine", a subliniat şeful statului ucrainean.

Zelenski a amintit că, luni 4 iulie, Ucraina va prezenta la Lugano o viziune națională despre cum să implementeze planul de reconstrucție.

"De fapt, acesta este cel mai mare proiect economic al vremurilor noastre în Europa și există oportunități extraordinare pentru fiecare stat, pentru fiecare companie pe care o vom invita să lucreze în Ucraina", a declarat Zelenski în discursul său.

Zelenski: Peste 2600 de localități sunt sub ocupație rusă

"Teritoriul a 10 regiuni a fost afectat de ostilități, după 24 februarie. În acest timp, am reușit să eliberăm 1.027 de orașe și orașe, iar alte 2.610 sunt încă sub ocupație rusă. Și majoritatea dintre ele trebuie reconstruite, sute dintre ele au fost complet distruse de armata rusă, de fapt trebuie reconstruite de la zero. Dar, pe lângă asta, zeci de orașe din alte regiuni ale Ucrainei au fost lovite de rachete. Sute de întreprinderi au fost distruse. Printre acestea se numără și industrii complexe, foarte periculoase- chimie, metalurgie...", a mai spus Zelenski.

Citeste si: Irina Columbeanu, primele declarații după întoarcerea în țară! Fiica lui Irinei Columbeanu vorbește despre revederea emoționantă cu tatăl său, despre viața în America și planurile sale de viitor- kfetele.ro

Citeste si: Cum se înțelege, de fapt, Carmina Vârciu cu Anda Călin: ”Pentru mine este doar partenera tatălui meu”- radioimpuls.ro

"Deja am început să restabilim viața normală în comunitățile și teritoriile eliberate pe cont propriu. Dar implementarea unui proiect atât de mare în toată țara, oferirea de noi standarde de siguranță și o nouă calitate a vieții este posibilă doar prin atragerea de capacități internaționale.

Prin urmare, Conferința de la Lugano poate deveni un pas important pentru reconstrucția Ucrainei. Și atunci când implementăm acest proiect- și sunt sigur că se va întâmpla- acest eveniment de luni ar putea fi considerat începutul reconstrucției", a precizat liderul de la Kiev.

Detalii aici.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si