Cu flori si aplauze a fost intampinat ieri, la Medgidia, viceprim-ministrul Turciei, Veysi Kaynak. Alaturi de oficiali importanti ai guvernului turc, vicepremierul a vrut sa fie prezent si sa inaugureze personal gradinita Colegiului National Kemal Ataturk, renovata in intregime din fondurile TIKA, agentia de Coordonare si Cooperare Turca. "Doresc, in prezenta dumneavoastra, sa exprim faptul ca sunt extrem de fericit sa fiu astazi alaturi de dumneavoastra, intr-un moment in care, peste foarta putina vreme se va da startul anului scolar 2017.
Este un an important pentru ca se adreseaza copiilor, care sunt viitorul nostru."
, a declarat Serdar Cam, presedintele TIKA.

Educatia si cultura sunt domenii importante pentru TIKA, activa cu proiecte in peste 150 de tari, unde construieste, renoveaza si doteaza scoli! Ajutorul membrilor, prin investitii semnificative, are ca scop cresterea educatiei, pentru toate varstele. "Dupa cum observati, domnule vicepremier, Medgidia este un loc aparte, un loc reprezentativ in ceea ce priveste buna colaborare si buna convietuire intre locuitorii acestei zone. Este un model european, am putea spune.", a spus si Osman Koray Ertas, ambasadorul Turciei in Romania.

Sute de mii de euro a investit organizatia guvernului turc in acest proiect de educatie, iar Veysi Kaynak a avut un rol important: a inspectat cu atentie fiecare coltisor al cladirii, imediat ce a taiat panglica. "Ne aflam astazi aici pentru a efectua ceremoniile de inaugurare a gradinitei Colegiului National Kemal Ataturk, gradinita care isi ofera serviciile copiilor de etnie turca si tatara, si nu in ultimul rand copiilor romani.
Va urez tuturor bun venit."
, au fost cuvintele de la inaugurare ale lui Veysi Kaynak, viceprim-ministrul Turciei.

In jurul orei 15.00, vicepremierul a ajuns si in Constanta, la centrul de plasament Micul Rotterdam. Aici a fost intampinat romaneste: cu paine si sare. Si a gustat cu pofta din bucatele noastre.

O surpriza placuta a fost si revederea cu Gheorghe Hagi, care a adus la echipa Galatasaray, in vremurile sale de glorie, zeci de trofee.


La centrul de plasament, Excelenta sa, impreuna cu presedintele TIKA si ambasadorul Turciei la Bucuresti, au inaugurat un nou complex sportiv, realizat tot din fondurile agentiei guvernamentale. Imediat dupa declaratiile oficiale, terenul de fotbal a fost testat chiar de copiii centrului de plasament, arbitrati de Gica Hagi.

Agentia de Coordonare TIKA are si un proiect de renovare a moscheei HUNKAR din Constanta. Planurile sale au fost studiate de vicepremier, care a pus la punct ultimele detalii.

Vizita Excelentei sale la Constanta s-a incheiat printr-o conferinta de presa in care a asigurat din nou poporul roman de o colaborare excelenta si de un sprijin reciproc intre tara noastra si Turcia. Agentia de Coordonare si Cooperare TIKA a avut pana acum 45 de proiecte in Romania, si planuieste sa continue sa se implice benefic in sanatate si educatie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si