Gheorghe Hagi s-a născut pe data de 5 februarie, în anul 1965, într-un sat din Constanţa. Familia sa este una modestă de machedoni. Pasiunea lui cea mai mare încă din copilărie, ce avea să devină „Regele fotbalului românesc”, a ieşit la iveală.

Prima minge adevărată a primit-o la vârsta de şapte ani, când deja era cunoscut pe teren. Palmaresul lui Hagi în primul eşalon din Romania totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, trei titluri de campion şi trei Cupe ale României.

Acesta a fost de două ori golgheterul României, în sezoanele 1984/1985 şi 1985/1986.

Care a fost evoluția lui Hagi?

Gheorghe Hagi a evoluat și la Real Madrid între anii 1990-1992, dar și la FC Barcelona în perioada 1994-1996. Între Madrid şi Barcelona, Hagi a jucat la echipa Brescia între 1992 și 1994.

Între anii 1996 şi 2001, Hagi a jucat la Galatasaray Istanbul. Acolo a reușit să obțină patru titluri de campion şi două Cupe ale Turciei, o Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Important de menționat mai este, de asemenea, și că, la finalul anului 1999, Gheorghe Hagi a fost desemnat fotbalistul român al secolului.

Citește și: Cristiano Ronaldo, gafă uriașă în Arabia Saudită. A uitat în ce țară se află- VIDEO

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

După retragere, Hagi a devenit antrenor al echipei naţionale a României în anul 2001. În 2003, a devenit tehnicianul echipei turce Bursaspor, iar în sezonul 2004-2005 s-a aflat pe banca tehnică a formaţiei Galatasaray Istanbul. În 2006 s-a întors în România, la Poli Timişoara, dar şi de aici a plecat după scurt timp.

După un an de pauză, Hagi a preluat Steaua, dar mandatul a durat mai puţin de trei luni, timp în care a calificat echipa în grupele Ligii Campionilor.

În octombrie 2010, Hagi şi-a început al doilea mandat la Galatasaray unde a stat până la 25 martie 2011.

Gheorghe Hagi a ocupat funcţia de manager

În perioada septembrie 2014- 01 august 2020, Gheorghe Hagi a ocupat funcţia de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanţa.

Din august 2020, Hagi a anunţat că va rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic va coordona conceptul tehnic al Centrului de copii şi juniori.

FC Viitorul a câştigat titlul de campioană a României în 2017.

Hagi nu a acceptat în 2021 funcţia de selecţioner al României, preferând să rămână antrenor şi proprietar la Farul Constanţa.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Acesta este căsătorit cu Marilena. Împreună au doi copii: Kira, care este actriţă, şi Ianis, care joacă la Glasgow Rangers.

Citește și: VIDEO- Alexandru Pițurcă și directorul Romarm scapă de arest. Cei doi vor fi cercetați în libertate

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si