Zi neagra pentru literatura. Un scriitor roman a murit

Stare de soc in lumea intelectualilor din tara noastra. Un important scriitor, supravietuitor al unui lagar nazist, a trecut la cele vesnice.

Author: A.L. sâmbătă 22 aprilie 2017 , 15:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Oliver Lustig a fost apreciat de comunitatea academica, breasla scriitorilor si administratia clujeana.
 

Lustig a fost un scriitor roman de minoritate evreiasca, supravietuitor al lagarului de exterminare Auschwitz, autorul mai multor carti despre Holocaust si din perioada celui de-al doilea razboi mondial, conform napocanews.ro.

Lustig a publicat o serie de carti, dintre care 12 pe tema holocaustului, traduse in limbile germana, maghiara, italiana, portugheza si engleza. in 1965 a obtinut titlul de doctor in istoria doctrinelor economice, scrie stiripesurse.

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

A fost decorat cu ordinul national Steaua Romaniei in grad de cavaler (2007), impreuna cu alti trei supravietuitori ai Holocaustului. Oliver Lustig a fost cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, titlu acordat prin HCL 83/25 august 1994, mai spune sursa citata.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si