Zi neagră pentru Margareta, Custodele Coroanei Române. Primele declaraţii după moartea unui om important din viaţa ei

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

Author: E. V. duminică 18 noiembrie 2018 , 13:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vestea morţii fostului ambasador Mihnea Constantinescu a îndurerat multe persoane. Custodele Coroanei a transmis un mesaj de condoleanţe. Custodele Coroanei Române, Margareta, a reamintit că Mihnea Constantinescu a fost un mare sfătuitor al Regelui Mihai.

"Am aflat cu nesfârşită tristeţe despre dispariţia prematură şi neaşteptată a ambasadorului Mihnea Constantinescu.

Pentru douăzeci de ani, el a fost un mare sfătuitor al Regelui Mihai şi al meu, dar şi un prieten de neînlocuit. A început, cu mulţi ani în urmă, primele vizite NATO ale tatălui meu, alături de Jonathan Eyal, Simina Mezincescu, Mihnea Motoc şi Constanţa Iorga. A fost unul din cei mai constanţi şi mai solizi, mai discreţi şi mai profesionişti membri ai Casei mele" , se arată în mesajul Custodelui Coroanei Române, conform Mediafax.

Mihnea Constantinescu a fost o personalitate respectată de întreaga familie regală. "Regele Mihai a avut profundă simpatie şi încredere în Mihnea, pe care l-a decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor, cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo şi cu Crucea Casei Regale a României.

A fost membru al Consiliului Regal şi o respectată personalitate în întreaga noastră familie. Începând cu 5 decembrie 2017, Mihnea a fost unul dintre cei trei consilieri regali personali ai mei. Mihnea a fost fără întrerupere alături de noi, în momente grele şi în momente fericite", a adăugat Majestatea Sa Margareta.

Citeste si: „Minți mult. Nu plângi după fata ta”. Pusă față în față cu dovezile, mama fetei susține că nu știa că fiica ei zace sub pat, degradată, deși era în țară la momentul cu pricina- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

Totodată, ea a subliniat rolul important pe care l-a avut Mihnea Constantinescu în politica externă." Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un ilustru funcţionar public al României de astăzi. Puţini sunt cei care au servit statul român cu atâta abnegaţie şi răbdare, cu atâta decenţă, într-un sistem caracterizat adesea de contrariul calităţilor lui. Politica externă a ţării noastre îi datorează mult, ca şi legătura României cu Republica Moldova. Sistemul guvernamental a avut în Mihnea un stâlp de rezistenţă. Niciodată excesiv de optimist, niciodată înfrânt de veşti proaste sau de clipe de deznădejde, Mihnea a plecat la ceruri discret, aşa cum a trăit, atent să nu stânjenească pe nimeni cu prezenţa lui. Principele Radu şi cu mine trimitem familiei îndoliate gândurile cele mai bune şi compasiunea noastră!", a mai declarat Custodele Coroanei Române.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si