Ziduri pline de istorie si picturi vechi de sute de ani. Bisericile din satele curburii Subcarpatilor ar trebui puse pe lista locurilor de vizitat de orice roman

Bisericile din satele de la curbura Subcarpatilor sunt de o frumusete aparte. Zidurile care au vazut secole de istorie si picturile vechi de sute de ani, aproape intacte, ii uimesc pe calatori. George Mihai si Cosmin Ciobanu ne poarta azi pasii prin minunata "tara a Buzaielor". Dumneavoastra ati fost aici?

Author: A.L. vineri 22 septembrie 2017 , 19:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Parinte Adrian, o bucurie sa te reintalnesc, dupa vreo 15 ani! Ne leaga cateva amintiri personale, din copilarie, dar in tot rastimpul asta, viata ta a urmat alt curs, sa spunem si l-a urmat pe-acela al unei misiuni.

Ma gandesc ca e foarte important pentru sufletul tau sa vii, sa slujesti intr-o comunitate de mosneni autentici, comunitate de traditie de-aici, de la poalele muntelui.

Da, si exista si o legatura de toponimie intre satul in care ne-am cunoscut si am copilarit- Parscovul de Sus- Sibiciul de Sus.

Si legate, pana la urma, de aceeasi vale a Buzaului, nu?

Da, legate de aceeasi vale a Buzaului, nu la distanta foarte mare. Si asezarea de la Sibiciu de Sus este veche, datata din secolul XVI aproximativ; prima atestare documentara, pe la 1515.

Vezi continuarea in materialul de mai jos

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si