Ziua Bărbatului 2022 se sărbătorește pe 19 noiembrie. Ce tradiții există în lume pentru această sărbătoare

Ziua Bărbatului 2022 se sărbătorește pe 19 noiembrie. Ziua Internațională a Bărbatului (ZIB) este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie. Iată care sunt tradițiile specifice sărbătorii!

Author: Alexandra Bercea joi 17 noiembrie 2022 , 17:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ziua Bărbatului 2022 se sărbătorește pe 19 noiembrie.  Iată ce semnificație are această zi, dar și ce tradiții se respectă în lume.

Ce semnificație are această zi?

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv Trinidad și Tabago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, Sfântul Cristofor și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada, Insulele Cayman și România, iar susținerea globală este vastă. 

Citește și: Sărbătorile exotice, preferatele românilor

În România s-a adoptat Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie- Ziua femeii și 19 noiembrie- Ziua bărbatului. Legea a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, la 3 martie 2016, și publicată în Monitorul Oficial la 7 martie 2016.

Ce tradiții există în lume în această zi de sărbătoare?

Citeste si: Rezultate Loto 6 din 49 joi, 19 martie 2023. Numerele extrase astăzi- Joker, Noroc LIVE. Ce premii pune la bătaie Loteria Română la tragerile de astăzi- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Astfel, Ziua Internaționala a Bărbatului are ca obiectiv concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. Totoadtă, este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Ziua Bărbatului este marcată la nivel internațional prin diverse activități, de la seminarii publice, conferințe, la festivaluri, activități școlare, programe speciale la radio și la televiziune, slujbe religioase etc.

De asemenea, Ziua Bărbatului poate fi o ocazie potrivită pentru a le mulţumi tuturor bărbaților care se află în viața noastră, care ne dăruiesc sprijinul și dragostea de care avem nevoie. Această zi este sărbătorită în mijlocul familiei, alături de toţi cei dragi.

Citește și: Cele mai importante sărbători din luna noiembrie. Calendar ortodox 2022

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si