La evenimentul găzduit de Mustafa Yıldız, directorul Institutul Yunus Emre din București, au fost prezenți și dr. doc. Ahmet Naim Çiçekler, vicepreședintele Institutului Yunus Emre și Turhan Şemsi, președintele Uniunii Democrate Turce din București.

Citeste si: Turcia își schimbă oficial numele în Turkiye

După discursurile de deschidere despre semnificația și importanța zilei, pe scena lăsată copiilor s-au cântat cântece turcești. Aceștia au ținut discursuri despre istoria limbii și au recitat poezii în limba turcă.

La evenimentul organizat de Institutul Yunus Emre din București au participat aproximativ 300 de copii din diferite școli din oras

Ziua Copilului și Ziua Limbii Turce, sărbătorite la Institutul Yunus Emre din București

Ziua Copilului și Ziua Limbii Turce, sărbătorite împreună la Institutul Yunus Emre din București

La evenimentul găzduit de Mustafa Yıldız, directorul Institutul Yunus Emre din București, au fost prezenți și dr.doc.Ahmet Naim Çiçekler, vicepreședintele Institutului Yunus Emre și Turhan Şemsi, președintele Uniunii Democrate Turce

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

A avut loc concursul de proverbe și idiomuri comune turcești și românești și s-au oferit exemple de lecții de limbă turcă. Produse turcești oferite de sponsori și pachete cadou aparținând Institutului Yunus Emre au fost dăruite copiilor, care s-au distrat făcând puzzle-uri, privind teatrul de umbre, cunoscând arta sticlei suflate, arta Ebru (pictură pe apă), atelierul de gătit, realizând obiecte culturale turcești din aluat și participând la multe alte activități.

De asemenea, baklava și halva de gris au fost servite copiilor, profesorilor și familiilor participante la acest eveniment.

Copiii s-au distrat cu diverse cântece, în special cu cele cântate de  Barış Manço. Copiii, părinții și profesorii au împărtășit bucuria de a ține atât steagul românesc, cât și pe cel turcesc.

Copiii, părinții și profesorii au împărtășit bucuria de a ține atât steagul românesc, cât și pe cel turcesc.

Programul s-a încheiat cu filmul „İksir”, proiectat publicului la Bucureşti Mall la ora 19.00. Copiii, familiile lor și cursanții care învață limba turcă au participat la proiecția filmului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si