Ziua Copilului și a Limbii Turce la București

Institutul Yunus Emre din București a organizat în data de 3 iunie un eveniment la care au participat aproximativ 300 de copii din diferite școli din oraș, combinând Ziua Copilului, sărbătorită pe 1 iunie în România și Ziua Limbii Turce, sărbătorită pe 5 iunie.

Author: Sorin Negru duminică 05 iunie 2022 , 12:49

Ziua Copilului și Ziua Limbii Turce, sărbătorite împreună la Institutul Yunus Emre din București

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La evenimentul găzduit de Mustafa Yıldız, directorul Institutul Yunus Emre din București, au fost prezenți și dr. doc. Ahmet Naim Çiçekler, vicepreședintele Institutului Yunus Emre și Turhan Şemsi, președintele Uniunii Democrate Turce din București.

Citeste si: Turcia își schimbă oficial numele în Turkiye

După discursurile de deschidere despre semnificația și importanța zilei, pe scena lăsată copiilor s-au cântat cântece turcești. Aceștia au ținut discursuri despre istoria limbii și au recitat poezii în limba turcă.

La evenimentul organizat de Institutul Yunus Emre din București au participat aproximativ 300 de copii din diferite școli din oras

Ziua Copilului și Ziua Limbii Turce, sărbătorite la Institutul Yunus Emre din București

Ziua Copilului și Ziua Limbii Turce, sărbătorite împreună la Institutul Yunus Emre din București

La evenimentul găzduit de Mustafa Yıldız, directorul Institutul Yunus Emre din București, au fost prezenți și dr.doc.Ahmet Naim Çiçekler, vicepreședintele Institutului Yunus Emre și Turhan Şemsi, președintele Uniunii Democrate Turce

Citeste si: Claudia Puican și Armin Nicoară fac eforturi intense să devină părinți: ,,E din ce în ce mai greu''- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

A avut loc concursul de proverbe și idiomuri comune turcești și românești și s-au oferit exemple de lecții de limbă turcă. Produse turcești oferite de sponsori și pachete cadou aparținând Institutului Yunus Emre au fost dăruite copiilor, care s-au distrat făcând puzzle-uri, privind teatrul de umbre, cunoscând arta sticlei suflate, arta Ebru (pictură pe apă), atelierul de gătit, realizând obiecte culturale turcești din aluat și participând la multe alte activități.

De asemenea, baklava și halva de gris au fost servite copiilor, profesorilor și familiilor participante la acest eveniment.

Copiii s-au distrat cu diverse cântece, în special cu cele cântate de  Barış Manço. Copiii, părinții și profesorii au împărtășit bucuria de a ține atât steagul românesc, cât și pe cel turcesc.

Copiii, părinții și profesorii au împărtășit bucuria de a ține atât steagul românesc, cât și pe cel turcesc.

Programul s-a încheiat cu filmul „İksir”, proiectat publicului la Bucureşti Mall la ora 19.00. Copiii, familiile lor și cursanții care învață limba turcă au participat la proiecția filmului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si