Ziua Eroilor Turci - Ceremonie de comemorare! Excelenţa Sa, Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România a ţinut un discurs emoţionant!

S-au împlinit 104 ani, reprezentând aniversarea victoriei în Bătălia de la Çanakkale! La Cimitirul Eroilor Turci a avut loc un eveniment comemorativ!

Author: G.C. luni 18 martie 2019 , 18:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bătălia de la Çanakkale, denumită şi Campania din Dardanele sau bătălia de la Gallipoli a fost una dintre cele mai mari victorii turcești din timpul Primului Război Mondial.

Părţile beligerante au fost Imperiul Britanic (Australia, India, Newfoundland, Noua Zeelandă, Regatul Unit) şi Franţa de o parte, iar în cealaltă tabără a luptat Imperiul Otoman susţinut de Imperiul German şi de Austro-Ungaria.

 

Lupta a format baza Războiului Turc de Independență și a proclamării Republicii Turcia opt ani mai târziu sub conducerea lui Mustafa Kemal Atatürk, care şi-a demonstrat calităţile admirabile de comandant militar la Gallipoli.

Astăzi, la Cimitirul Eroilor Turci din Bucureşti, elitele comunităţii turce din România, ofiţeri reputaţi şi mai mulţi oficiali români s-au reunit pentru a-i comemora pe militarii căzuţi în această confruntare despre care s-au scris sute de cărţi şi articole de presă.

104 ani de la Bătălia de la Çanakkale! Ceremonia de la Cimitirul Eroilor Turci a fost impresionantă!

Excelenţa Sa, ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, a ţinut un discurs emoţionant, atât în limba engleză cât şi în limba turcă, despre importanţa bătăliei de acum 104 ani, despre jerfa soldaţilor, precum şi despre prieteniile între naţiuni care s-au format în urma tragediei.

Preşedintele Klaus Iohannis, Guvernul României, Camera Deputaţilor, Ministerul de Interne, Ministerul de Externe, Ministerul Apărării Naționale, Jandarmeria Română, precum şi asociaţii şi companii private au trimis coroane la Cimitirul Eroilor Turci.

În timpul ceremoniei s-a ţinut şi un minut de reculegere, iar la finalul comemorării cei prezenţi la eveniment au mers să depună o floare la morminte.

 

Managementul Kanal D, prezent la emoționanta ceremonie, a depus o coroană de flori în semn de omagiu adus eroilor turci căzuți la datorie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si