Aghiasma se pastreaza curata si proaspata vreme indelungata, fara a da semne de invechire sau alterare, scrie crestinortoox.ro. Cercetatorii de la Institutul de Igiena si Imunologie Aplicata din  cadrul Universitatii din Viena distrug practic acest mit popular.

Cercetatorii au analizat mai multe mostre de apa sfintita, ridicate de la mai multe lacasuri de cult de pe intreg teritoriul Austriei.

Descoperirea a fost una uimitoare pentru toata lumea, pentru ca, doar un mililitru de astfel de apa, poate contine pâna la 62 de milioane de bacterii.

De asemenea, testele au mai aratat ca, in proportie de 86%, esantioanele analizate contineau urme de fecale, precum si bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Toate aceste bacterii au un efect daunator asupra organismului, putand provoca diaree, crampe abdominale si febra.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Analizele efectuate asupra probelor prelevate au relevat si o alta problema grava.

Apa sfintita contine inclusiv nitrati in cantitati foarte mari, care odata introdusi in organism pot provoca afectiuni grave si chiar moartea.

”Populatia trebuie sa fie informata cu privire la riscurile la care se supun cei care consuma apa sfintita. Este o problema care a fost ignorata total pana acum, dar care este deosebit de grava, mai ales in conditiile in care oamenii au sistemul imunitar din ce in ce mai slab”, a declarat Dr.

Alexander Kirschner, unul dintre microbiologi, citat de Reuters.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si