Caz cutremurător la Craiova! O femeie a ajuns în comă după o bronho-scopie. Medicul nu avea voie să mai profeseze, conform unei hotărâri judecătorești date în luna ianuarie, informează Antena 3 CNN.

Femeie comă medic Craiova

Imagine reprezentativă pentru un pacient în stare gravă.

[Sursa foto: iStock]

Cine este medicul acuzat de moartea mai multor pacienți?

Alin Demetrian, fost manager al Spitalului de Urgență din Craiova și fost șef al Secției Chirurgie Toracică este medicul care este acuzat pentru moartea a patru pacieți.

Totul s-ar fi petrecut anul trecut, precizează sursa citată mai sus. În toate cazurile s-ar fi stabilit că a existat o legătură de cauzalitate directă între moartea violentă a pacienților și actul medical.

Citește și: Cine este liderul din Clanul Sportivilor care a încercat să fugă din țară? Acesta este acuzat de deținere de droguri

Inițial, bărbatul și-a petrecut o noapte în închisoare, iar ulterior el a fost pus sub control judiciar. În luna, Alin Demetrian a fost trimis în judecată. Anchetatorii au stabilit că Demetrian ar fi prelevat probe biopsice de la patru pacienți în cadrul SCJU Craiova. Ulterior intervențiilor, doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu, au decedat, scrie Știri Craiova.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

În mod concret (…) s-a stabilit că la data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019,

la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă necondiționată ”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Femeie comă medic Craiova

Imagine reprezentativă pentru un pacient în stare gravă.

[Sursa foto: iStock]

De asemenea, medicul este cercetat în calitate de suspect pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă, ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal. El a încercat să obțină revocarea acestei măsuri, însă magistrații de la Tribunalul Dolj i-au respins contestația.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Citește și: Sora Mariei, gravida care a încetat din viață pe patul de spital, distrusă de durere. Imagini emoționante, chiar din cimitir: ”Nu mai pot de dorul tău”

Recent, el a făcut o intervenție de explorare endoscopică, iar o femeie în vârsta de 52 de ani se zbate între viață și moarte. Ea a fost transferată de la clinica privată unde fusese operată de Demetrian la Spitalul de Urgență din Craiova, în stop cardio-respirator.

Polițiștii au demarat cercetările în acest caz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si