Ostilitățile majore de pe frontul din Harkov continuă în vecinătatea așezărilor Liptsi și Vovcensk, rușii folosind aviația pentru a pune presiune asupra apărării ucrainene, transmite Pravda.com.ua.

Citește și: VIDEO "China şi Rusia vor apăra dreptatea în lume". Alianța care sperie Occidentul, întărită după vizita lui Putin la Beijing

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis joi, 16 mai: "Pe frontul Harkov, numărul atacurilor inamice a crescut la 10.

Ostilități majore au loc în zonele așezărilor Liptsy și Vovchansk".

În ciuda pierderii de personal și echipament militar, armata Rusiei, cu sprijinul aviației, încearcă să pună presiune asupra apărării ucrainene.

Ofensiva Rusiei de la Harkov poate decide războiul din Ucraina

Trupele ruse au înaintat mai mulţi kilometri şi au ocupat o serie de sate în ultima săptămână în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, unde au pornit vinerea trecută o nouă ofensivă.

"Invadatorii au lansat 32 de atacuri aeriene folosind 38 de bombe aeriene ghidate și au efectuat 181 de atacuri de artilerie. Unitățile Forțelor de Apărare resping atacurile și împiedică invadatorii să avanseze în adâncurile teritoriului nostru”, a transmis Statul major al armatei de la Kiev

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pe frontul Kurakhove, Forțele de Apărare au respins cu succes 12 atacuri rusești. Rușii își concentrează eforturile în principal în localitățile vecine Heorhiivka, Novomykhailivka și Krasnohorivka. Yelyzavetivka a fost atacată de aeronave rusești.

Ofensiva Rusiei de la Harkov poate decide războiul dintre Ucraina și Rusia

Ofensiva Rusiei de la Harkov poate decide războiul dintre Ucraina și Rusia

[Sursa foto: President.gov.ua]

Ce spun oficialii NATO despre avansul Rusiei în zona Harkov

Rusia nu dispune de forţe suficiente pentru a reuşi o străpungere majoră în ofensiva pe care o desfăşoară în prezent în Ucraina, a estimat joi generalul american Christopher G.

Cavoli, comandantul suprem al forţelor aliate în Europa.

"Ruşii nu au forţele necesare pentru a realiza o străpungere strategică şi, mai precis, nu au nici competenţele şi nici capacitatea de a o face", a remarcat generalul american în timpul unei conferinţe de presă la sediul NATO din Bruxelles.

Generalul Christopher Cavoli s-a declarat încrezător că trupele ucrainene îşi vor putea menţine liniile defensive, în pofida tuturor neajunsurilor legate de insuficienţa de muniţii şi efective.

El a asigurat că Ucraina urmează să primească din partea aliaţilor săi mari cantităţi de muniţii şi mijloace de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune.

Emoții cu privire la o "ofensivă de vară" a Rusiei

Ofensiva rusă din Harkov este o durere de cap pentru planificatorii de război ucraineni, care acum trebuie să gestioneze resursele limitate de efective şi echipamente pentru a rezista pe un front ce înaintea noii ofensive din nord-est deja se întindea pe circa o mie de kilometri.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Rusia amenință România cu un atac cu rachete dacă va ceda Ucrainei sistemul de apărare Patriot

Generalul Christopher Cavoli a admis că "niciodată nu se poate şti cu certitudine ceea ce va face un adversar ori ceea ce intenţionează să facă", apreciind prin urmare că nu poate fi stabilit în acest moment dacă mişcările de trupe ruseşti prefigurează o viitoare ofensivă de vară.

Emoții cu privire la o "ofensivă de vară" a Rusiei

Emoții cu privire la o "ofensivă de vară" a Rusiei

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si