Deschis acum un an in cartierul bucurestean Crangasi, magazinul caritabil SocialXchange propune o solutie originala: nu ai nevoie de bani daca vrei sa cumperi ceva, trebuie doar sa muncesti pentru produsele respective! Majoritatea bunurilor sunt donate de catre binevoitori, cei fara posibilitati care vor sa achizitioneze diverse produse trebuind sa presteze munca in folosul comunitatii.

Pe scurt, daca muncesti in incinta, primesti mancare si imbracaminte fara sa platesti, iar daca ai lucruri de donat, atunci te poti trata gratuit la salina ori poti participa la cursuri de dezvoltare profesionala! Cum multe persoane calca pragul magazinului, fiind dispuse sa
munceasca, site-ul SocialXchange publica ocazional lectiile de viata ale celor care apeleaza la aceasta solutie. Povestea doamnei Ileana, o pensionara, este cat se poate de emotionanta: "De mai bine de un an de zile, doamna Ileana munceşte pentru a-şi achiziţiona produsele de care are nevoie. Este pensionară, are 63 de ani şi îşi aşteaptă cu nerăbdare cel de al treilea nepot pentru care a reuşit deja să strângă minimul necesar, constând în hăinuţe pentru nou născut, pamperşi, jucării şi accesorii. (...) Calcă, aranjează produse pe rafturi, face curăţenie, le face pe toate cu dăruire pentru că munceşte cu un scop, iar de fiecare dată îşi alege, pe lângă alimente, şi câte ceva pentru copii!", se noteaza pe site-ul magazinului.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si