Imaginile pe care le vedeţi sunt surprinse în momentul reţinerii unuia dintre cei mai abili escroci din România. Bărbatul e acuzat că a înşelat zeci de oameni de afaceri, cărora le câştiga rapid încrederea. Avea un sânge rece cu totul ieşit din comun. Una dintre victimele sale îl descrie exact.

"Omul era foarte liniştit, parcă nu venise la furat. a venit frumos, a luat marfa, a dat buletinul lui foarte lejer, a încărcat marfa şi, când am încărcat marfa, ne-a ajutat şi el.
A încărcat, a plecat, dar omul nu ne-a ţepuit numai pe noi, foarte mulţi oameni au fost păcăliţi"
, spune unul dintre oamenii de afaceri pagubiti.

"Intra pe site-uri de profil, respectiv bursa transportatorilor sau cargopedia, se dădea transportator, intra în contact cu mai mulţi reprezentanţi de la foirme care aveau nevoie de transporturi şi, prin intermediul unor dubiţe proprii, prelua marfa şiu nu o mai ducea la destinaţie." , explica agentul sef adjunct Ciprian Romanescu.

Marfa furata ajungea in niste depozite din Giugiu sau Prahova şi era valorificată la preţuri de nimic. Ca să nu poată fi depistat, dupa fiecare tranzacţie suspectul îşi arunca atât telefonul cât şi cartela SIM. Avea grijă să nu fie filmat de camerele de supraveghere în vreme ce încheia tranzacţiile. O singură greşeală a făcut. Nu a observat camerele de supraveghere de la depozitul de perdele, ba s-a mai şi legitimat cu propria carte de identitate.

Era atat de sigur pe el incat nu se sfia sa se laude in public cu ispravile sale. Iata ce-i povestea soferului unui microbuz spre uimirea celorlalti calatori.

La scurt timp după difuzarea imaginilor la sabbagh in actiune, suspectul si-a schimbat insa modul de operare. La utimele tranzactii, de exemplu, a inchiriat un TIR cu tot cu sofer si l-a trimis pe acesta sa ridice marfa. El supraveghea totul dintr-o alta masina si il directiona pe sofer spre unul dintre depozitele sale si acestea tot inchiriate.

Stia ca politistii sunt pe urmele sale si incerca sa-i puna pe o pista gresita.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Poliţiştii ilfoveni au fost însă mai abili decât el.  I-au întins o cursa perfecta. Au postat mai multe anunturi pe site-urile de transport marfa si l-au asteptat sa muste momeala. iata momentul capturarii.

Dupa ce l-au retinut, politistii au descoperit ca barbatul e suspect intr-o multime de dosare, al caror prejudiciu e de peste 800 de mii de euro.

Unul dintre pagubiti a avut mare noroc. In depozitele suspectului politistii ilfoveni au descoperit toata marfa furata, in valoare de peste 120 de mii euro. Omul de afaceri are numai cuvinte de lauda la adresa politistilor.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

"Ca un străin, nu mă aşteptam ca autorităţile să se mişte atât de rapid şi, totodată, să ne găsească marfa. Suntem foarte mulţumiţi. Mulţumim statului român şi poliţiştilor şi dumneavoastră.", transmite patronul care si-a recuperat paguba. 

Oricat de abil ar fi un infractor, un politist cu experienta si dragoste de meserie ii va veni intotdeauna de hac. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si