Un calugar a refuzat 2 milioane de dolari de la Gigi Becali, afaceristul dorind sa contribuie pentru refacerea arsanalei de la schitul Prodromu, de pe Muntele Athos. Arsanaua este o constructie constituita dintr-un mic port cu chili, chei si loc de ancorare pentru vapoare mici. Parintele Petroniu Tanasa, conducatorul schitului, care era supranumit si “avva” (parinte duhovnicesc), nu a primit banii lui Becali.

Un calugar a refuzat 2 milioane de dolari de la Gigi Becali. Parintele Petroniu dispretuia avutiile

“N’a avut de la cine învăţa cele ale lui Dumnezeu avva Petroniu, căci în viaţă nu i’a fost dat să ucenicească pe lângă vreun bătrân îmbunătăţit. Dar l’a înţelepţit Dumnezeu şi a iubit cărţile şi a făcut cele scrise ele de Sfinţii Părinţi, păzindu’şi sufletul de prihană. Şi, având inimă curată-că nu cunoştea vicleşug cugetul său-lui Dumnezeu i’a plăcut cele ce a făcut, căci a rămas în toată petrecerea sa pământească nematerialnic şi dispreţuind avuţiile”, s-a scris intr-un material din Lumea credintei.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Un calugar a refuzat 2 milioane de dolari de la Gigi Becali. A spus ca treaba sa este sa stea de vorba cu Dumnezeu

“Pentru aceasta n’a primit nici cei două milioane de dolari pe care i’a oferit George Becali, spre refacerea arsanalei Prodromului, spunând că „nu aceasta este treaba călugărului, ci a sta de vorbă cu Dumnezeu! Că dacă monahii se vor lipsi de rugăciune şi vor începe a zidi piatră, duhul se va duce de la ei şi vor rămâne… de piatră”!”, s-a mai scris despre refuzul calugarului Petroniu.

Un calugar a refuzat 2 milioane de dolari de la Gigi Becali: "Dracul n-a biruit niciodata pe cineva prin saracie"

“Şi de vor ridica arsanaua, mai „pe urmă le va trebui să meargă la pescuit” (bineînţeles că pentru hrana schitului), iar apoi „corabie mai mare le va trebui şi rugăciunea se va duce de la ei! Toate acestea sunt vicleşuguri ale diavolului, care seamănă răul prin multa înlesnire, ca neghina printre spicele de grâu. Să nu dorim lucruri din cele lumeşti în locul celor ale sufletului, că ne vom lipsi astfel de amândouă. Când trăieşti având bani asupra ta, Dumnezeu nu’ţi mai poartă de grijă. Şi să ştii frate că dracul n’a biruit niciodată pe cineva prin sărăcie!”, a mai spus parintele Petroniu Tanasa.

Un calugar a refuzat 2 milioane de dolari de la Gigi Becali. La Muntele Athos, afaceristul a donat peste 5 milioane de euro

Un calugar a refuzat 2 milioane de dolari de la Gigi Becali, dar ceilalti calugari de la Athos au primit sume uriase de la Becali, totalul donatiilor fiind de aproximativ 5 milioane de euro. “Aşa fel de om era avva Petroniu Tănasă, stareţul schitului românesc athonit Prodromu, monah care a ascultat cu plâns de Dumnezeu, pentru care lucru şi Dumnezeu îl asculta pe el… Ferice de tine părinte că te’ai plâns pe tine în viaţa aceasta şi la veşnicie nu vei mai da lacrimă!”, a mai dezvaluit Lumea credintei despre parintele Petroniu, care a murit in 2011.


 

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si