Desi a dat un milion de euro pentru ridicarea manastirii de la Maglavit, Gigi Becali nu mai are portret mare in interiorul bisericii! Chipul miliardarului este "ascuns" acum, in lateral, printre trei preoti! VIDEO si FOTO EXCLUSIV

Pentru ridicarea manastirii de la Maglavit, Gigi Becali a dat o avere, dar a ajuns pictat la "si altii" pe peretele bisericii.

Webeditor: Matei Vaihan Author: Petru Luca joi 15 februarie 2018 , 08:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pentru ca apucase sa anunte public ca daca Steaua se califica mai departe in fata lui Betis Sevilla, in 2006, va ctitori o manastire, Gigi Becali s-a tinut de cuvant si a finantat ridicarea unei biserici pe locul pe care, in 1935, se spune ca ciobanul Petrache Lupu l-ar fi vazut pe Dumnezeu.

Mai mult, in 2008, cand manastirea prinsese contur pe locul minunii, staretul Vladimir povestea cat de generos era Gigi Becali, care solicitase chiar imbracarea cu foita de aur a interiorului. "Toate materialele le-au adus ei, noi nu cumparam nimic. Aurul cu care se vor acoperi mai multe sute de metri patrati din interior si exterior este un aur special, produs in Italia. Are 22 de carate si este cel mai bun de pe piata. Sunt foite aplicabile pe perete, ce nu se lipesc, altfel aurul cade si nu mai poate fi folosit la nimic. Un metru patrat acoperit cu aur costa peste 1.000 de lei. Pe langa interior, care va fi aproape in totalitate imbracat in aur, vrem sa facem si exteriorul pe portiuni insemnate", povestea staretul in presa.

Pus la loc de cinste pe peretii manastirii, portretul lui Gigi ocupa jumatate din peretele principal, de deasupra intrarii, cealalta jumatate fiind acoperita cu portretul lui Petrache Lupu! Numai ca, surpriza, anii au trecut, Gigi Becali nu a mai dat bani ca pe vremuri pentru asezamant, iar "sanctiunea" a venit in plic pentru latifundiar, care acum a fost "retrogradat" pe un perete lateral, cu doar un bust pictat, pierdut printre trei fete bisericesti mult mai impunatoare!

Pe peretele ocupat pe vremuri doar de chipul lui Gigi Becali acum se gasesc sase maicute si doua inalte fete bisericesti, in timp ce si portretul lui Petrache Lupu a fost "restrans", langa el aparand patru inalti preoti si un om de afaceri! De notat ar fi faptul ca Gigi Becali ar fi cheltuit pentru ridicarea manastirii cel putin un milion de euro!  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si