Paștele vine anul acesta pe nepusă masă. Sărbătoarea pică la începutul lunii mai, iar mulți dintre români își primesc salariile abia după această dată. Puțini sunt cei care au pus ceva bani deoparte să le ajungă pentru masa în familie. Mai în glumă, mai în serios, dacă ar putea, oamenii ar schimba data Paștelui  cu ziua de salariu, a transmis Simona Pătruleasa. 

Paștele vine înaintea salariilor

Mai în glumă, mai în serios, Paștele vine anul acesta pe nepusă masă pentru toți cei care își primesc salariile abia după ziua de 5 mai, atunci când pică sărbătoarea. Pentru a fi siguri că se vor descurca, mulți au făcut economii, măcar pentru strictul necesar.

,,Au intrat pe luna aprilie.. și în mai? În mai după Paște!''

,,Am apucat să pun ceva deoparte cam de 700-800 de lei''. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește și: Cum va fi vremea în mini vacanța de 1 mai și Paște? Schimbarea radicală anunțată de meteorologi

Bugetul alocat pentru pregătirile de Paște crește de la an la an, în raport cu prețurile care au explodat la rafturi. Oamenii spun că oricum nu-și permit cât ar fi nevoie ca să respecte obiceiul.

,,În jur de 1000-2000 pentru masa de Paște. Așa de scumpă e? Păi iei un pic din fiecare, și la prețurile care sunt, nu luați mare lucru de o mie.. două mii''.

Cei care s-au apucat deja de cumpărături sunt cât se poate de chibzuiți.

Dacă unii salariați vor primi banii abia după Paște, pentru pensionari statul a găsit o soluție. Ministerul Muncii a anunțat că pensiile aferente lunii mai se vor plăti înaintea sărbătorilor pascale. Casa Națională de Pensii urmează să vireze banii către Poșta Română până pe 30 aprilie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si