Un italian îndrăgostit de țara noastră a inaugurat o seră de flori unică în România, care funcționează ca un supermarket. Oaza de frumusețe, cu zeci de mii de plante decorative se află la intrare în orașul Buzău, într-o construcție din sticlă realizată după ultimele standarde, a transmis Simona Pătruleasa.

Afacerea românească a unui italian

Pe membrii familiei Albanese i-am surprins la lucru, în impresionanta clădire din sticlă inaugurată zilele trecute.

Marco este susținut în acest proiect de soție și fiul său, Luca. Sera italienilor se întinde pe câteva hectare de la intrare în orașul Buzău.

Marco Albanese, proprietar seră- Este un spațiu destul de mare, este foarte aerisit, che permite la flori de trai bine. Ideea e să te plimbi într-o grădină, la interior, dar care permite de asemenea un mediu plăcut. 

Sera familiei Albanese funcționează precum un mall. Peste 20.000 de flori de grădină, plante de interior, arbuști și plante aromatice, precum și decoraţiuni și accesorii și-au găsit locul pe rafturi și-n ghivece.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Antonella, soția lui Marco- ,,Avem 200 de specii de plante, pentru interior și exterior, aduse din Polonia, România și Italia, precum și bonsai adus din Asia''.

,,Ceva nou, frumos aranjate. Foarte frumos'', a spus un client.

Citește și: Un român de 35 de ani, dezamăgit în dragoste, s-a legat de un copac pe malul mării, în Italia, și a amenințat că își ia zilele. Ce a urmat după ore de negociere cu poliția

 ,,Vii și îți iei ce îți place și cum îți place. Și când ai timp, nu ești condiționat de vreun program anume. Nu am mai văzut și cred că nici în țară nu sunt multe astfel de locații'', a spus o clientă.

Sistemul de ventilaţie, încălzirea centrală pe peleţi, panourile fotovoltaice si sistemul de umbrire sunt câteva dintre utilitățile care țin în viață miile de plante. Responsabil de funcționarea serei este Luca, fiul lui Marco.

Luca Albanese, manager seră- ,,Curent îl avem de la panouri solare, che avem făcută instalația, avem 40 de kilowați che ține alimentarea de la toată sera. Perdelele sunt specializate pentru umbră, che reflectă soare, și încălzire. Pentru protejare căldură''.

Marco s-a stabilit în Buzău cu peste două decenii în urmă, după numirea sa ca director la o fabrică de confecții. De mai bine de cinci ani lucrează la proiectul casei florilor, un vis al întregii familii devenit realitate. Preferatele italianului care a reușit să-și împlinească pasiunea în România sunt plantele exotice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si