Se pare că un judecător a rămas șocant după ce și-a analizat mai bine venitul primit din partea statului. După calculul efectuat, bărbatul a ajuns la concluzia că venitul lui ar echivala cu câștigurile unui frizer sau ale unui taximetrist, potrivit informațiilor transmise de realitatea.net.

Citește și: O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea pleca în vacanță. Minciuna a avut, în schimb, picioare scurte: „Mă aştept să...”

judecator

Concluzia la care a ajuns un judecător după ce și-a comparat salariul cu câștigurile unui frizer

[Sursa foto: istockphotos]

Cât câștigă un judecător, după un calcul făcut în comparație cu venitul unui taximetrist

Conform sursei citate anterior, un judecător din Consiliul Superior al Magistraturii și-a analizat salariul și a ajuns la o concluzie șocantă. Se pare că în urma unul calcul simplu, după ce și-a împărțit venitul la numărul de dosare, judecătorul a concluzionat că statul îl plătește cu 70 de lei pe dosar.

Surprinderea acestuia a crescut când și-ar fi dat seama că un frizer câștigă acești bani după ce face două tunsori, iar un taximetrist efectuează două curse.

Citește și: “Fiecare centimetru din tine este perfect”. Este unul dintre mesajele trimise de o profesoară de matematică unui elev. ”Bunda Becky” este acuzată că a întreținut relații intime cu mai mulți minori

frizer

Concluzia la care a ajuns un judecător după ce și-a comparat salariul cu câștigurile unui frizer

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

„Realitatea în cifre, dincolo de emoții, exagerări și dezinformări. 

70 lei= 2 tunsori bărbătești= 2 meniuri fast food= 2 curse taxi/ride sharing= activitatea judecătorului pentru un an într-un dosar înregistrat la judecătorie. 

În anul 2023, venitul net lunar al unui judecător definitiv la început de carieră la judecătorie era de 8.493 de lei. Pentru o perioadă, la acesta se adăuga, potrivit legii, norma de hrana în valoare de 202 lei. 

În același an, fiecărui judecător de la judecătorie i-a revenit spre soluționare un număr mediu de 1454 de dosare.

Din cele două date rezultă un salariu net anual de aproximativ 70 lei/dosar. 

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce are de gând să facă Dragoș Dolănescu cu moştenirea lăsată de tatăl lui? Fiul regretatului cântăreț Ion Dolănescu dă cărțile pe față și spune ce planuri are- radioimpuls.ro

O fi mult? O fi puțin? E greu de spus, neexistând un mercurial al salariului cuvenit judecătorului pentru fiecare dosar.

Desigur, este de competența celorlalte două puteri în stat să analizeze cât valorează munca depusă de un judecător și cât este dispus statul să plătească pentru această muncă, apoi să găsească justul echilibru între cele două.

Nu ne plângem, nu ne lamentăm, dar trebuie să asigurăm posibilitatea unei informări corecte și reale într-un noian de informații denaturate, exagerate sau de-a dreptul false, rostogolite în spațiul public și în online.

Asta pentru cine este capabil să vadă dincolo de senzațional și de adevăruri servite la cheie și este dispus să cerceteze singur pentru a ajunge la adevăr. 

Certitudinea: Cât plătești la frizeria de cartier pentru două tunsori? Cât dai pe două meniuri fast-food? Cât plătești pentru două curse unui șofer de taxi/ride sharing? Atât plătește statul într-un an unui judecător pentru fiecare dosar pe care îl are de soluționat!”, ar fi scris judecătorul pe contul său de Facebook, potrivit realitatea.net.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si