10% din oamenii care asculta muzica la casti risca sa isi piarda auzul. Un medic ORL avertizeaza: "Trauma sonora apare si la 80 de decibeli"

Medicul ORL, Tatiana Avram, sustine ca 10% din persoanele care asculta muzica la casti risca sa isi piarda auzul, asta mai ales daca volumul este dat la maximum.

V.P., luni 13 martie 2017 , 10:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Din ce in ce mai multi tineri ajung la clinicile ORL cu probleme de auz cauzate de ascultarea muzicii la casti.

"Tinerii gresesc atunci cand asulta muzica in drum spre scoala sau la o plimbare. Trauma sonora apare si la 80 de decibeli, iar in momentul in care observa un tiuit incontinuu in urechi este indicat sa mearga la un medic ORL. Tot mai multe persoane din pacate in ultima perioada au probleme de auz, iar aceasta lucru se aplifica din cauza ca asculta muzica in casti zilnic timp cateva ore pe zi“, a spus medicul ORL, Tatiana Avram, pentru adevarul.ro.

 

"In ureche exista celule senzoriale, iar acestea transmit semnale creierului. Sunetele puternice distrug aceste celule care nu se mai refac, iar astfel apar probleme cu auzul. Este foarte important sa realizam atunci cand sunetul din casti este prea ridicat si sa reducem volumul. In momentul in care persoana de langa noi aude muzica pe care o asultam atunci cu siguranta este o problema. Este indicat sa facem o pauza de cinci minute la fiecare ora de ascultat muzica, iar astfel le putem permite urechilor sa se refaca“, a mai precizat Tatiana Avram.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si