Povestea formidabila a Ilincai Bacila, cantareata care ne va reprezenta la Eurovision! O afectiune a corzilor vocale a facut-o sa ramana repetenta la scoala de muzica!

Cuplul Ilinca si Alex Florea a castigat finala nationala Eurovision, urmand sa participe la competitia din Ucraina.

Webeditor: Mihai Dragan Author: Matei Vaihan luni 06 martie 2017 , 21:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In finala nationala s-au calificat zece artisti si trupe, iar votul publicului a decis ca la Eurovison 2017, competitie ce va fi organizata in Ucraina, la Kiev, Romania sa fie reprezentata de duo-ul format din Ilinca Bacila si Alex Florea, care va interpreta melodia „Yodel it!”, compusa de Mihai Alexandru.

Ilinca, o tanara din Cluj-Napoca, a mai participat, in trecut, la doua show-uri de talente, atingand semifinalele uneia dintre emisiuni. Ea provine dintr-o familie de muzicieni, tatal ei fiind profesor de canto. De altfel, Ilinca a fost inscrisa, la 7 ani, la scoala de muzica, pe care o frecventa in paralel cu scoala generala. Ea a dezvaluit ca, in copilarie, o afectiune a corzilor vocale a impedicat-o sa aiba calitati de cantareata.

„E o poveste amuzantă. Înainte să merg la şcoală eram afonă total. Toţi din familia mea cântă. Tata e profesor de canto. Eu nu avem deloc ureche muzicală, nu aveam voce.

Cu toate acestea ai mei au decis să mă dea la şcoala de muzică, că poate, poate voi reuşi să cânt. Pentru a intra la şcoală, pe clasa I trebuia să dăm un test, dar bineîneţeles că nu l-am trecut, fiind afonă. Am intrat cu pile, naşa mea lucrând la şcoală. Am început să fac pian şi aşa încet a început să mi se dezvolte urechea muzicală”, a povestit Ilinca pentru Transilvania Reporter. Cu toate eforturile depuse, in clasa a treia, aceasta a ramas repetenta. „Doar la şcoala de muzică! Făceam în paralel şcoala de muzică. La cea normală aveam numai F.B.”, si-a mai amintit Ilinca.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si