Deraierea s-a produs pe linia 606 Iași- Pașcani, la aproximativ 30 km de Iași și 45 km de Pașcani. Din datele de pe portalul Infofer reiese că trei trenuri de pasageri au întârzieri din cauza incidentului.

Au fost rupți 7 stâlpi de înaltă tensiune

Trenul se întorcea din Portul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina. Deraierea ar fi fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoane.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

Citeste si: Ucraina și Moldova în Uniunea Europeană? Ce impact ar avea aderarea celor două țări

În urma deraierii celor 11 vagoane, au fost rupţi 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Circulația trenurilor a fost oprită

Cinci trenuri de călători au fost afectate de întreruperea traficului feroviar.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- A fost pus pe poziție ultimul tablier metalic pentru podul suspendat peste Dunăre de la Brăila

CFR SA menţionează că SRCF Iaşi a pus la dispoziţia călătorilor şase autocare pentru transbordare. Până la această oră au plecat două autocare cu 480 de călători, din trenurile R 6463 şi R 5606.

Citeste si: Noi modificări ale Codului Fiscal: Creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturi cu zahăr

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari.

Incendiu la locomotiva unui tren

70 de pasageri ai unui tren ce se îndrepta spre Râmnicu Vâlcea, au fost evacuați după ce un incendiu a izbucnit la locomotivă.

Citeste si: Stațiuni de la Marea Neagră la care poți ajunge cu trenul

Pompierii care s-au deplasat la fața locului au stabilit drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit la instalaţia electrică.

Aproximativ 70 de pasageri eu fost evacuați și nu au fost raportate victime.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si