12 tineri dintr-un sat din județul Buzău au fugit din centrul de plasament după ce le-au fost confiscate telefoanele mobile!

Situație incredibilă la un centru de plasament din Buzău, unde 12 tineri au fugit și s-au ascuns în pădure.

Author: Petru Luca marți 24 septembrie 2019 , 15:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Situație incredibilă la un centru de plasament din Buzău, unde 12 tineri au fugit și s-au ascuns în pădure. Au fost declanşate verificări interne la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului după ce 12 copii au fost daţi dispăruţi, pentru două ore, dintr-un centru de plasament din comuna buzoiană Beceni.

Duminică, în jurul orei 21.00, angajaţii centrului au sesizat că 12 asistaţi, copii şi adolescenţi cu tulburări psihice, nu au fost prezenţi la apelul de seară motiv pentru care s-a dat alarma, anunță știridebuzau.ro. Imediat, mai multe patrule de poliţie au împânzit zona şi s-au format filtre pe DJ203K, spre Berca, şi la intersecţia cu DN2 E85. După două ore, unul dintre asistaţi a revenit în centru şi a spus unde se află şi ceilalţi. Aceştia au fost găsiţi în apropierea sediului instituţiei, în pădure.

Citeste si: Tânărul care şi-a înjunghiat mortal iubita, într-un parc din Timişoara, arestat pentru 30 de zile

”Situație incredibilă la un centru de plasament din Buzău, unde 12 tineri au fugit și s-au ascuns în pădure. ”În seara zilei de 22 septembrie, Centrul Beceni a sesizat poliţia pentru că un grup de 12 tineri au părăsit fără voie centrul. Cu sprijinul poliţiei, aceştia au fost identificaţi la scurt timp şi au revenit în centru, fiind cu toţii în siguranţă”, a declarat Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al DGASPC Buzău. Poliţiştii au aflat că fuga din instituţie a fost o răzvrătire după ce asistaţilor le-au fost luate telefoanele mobile. ”Din discuţiile purtate de reprezentanţii direcţiei şi ai poliţiei cu tinerii, aceştia au motivat această acţiune ca o nemulţumire faţă de regulile privind acordarea biletelor de voie pentru părăsirea centrului şi utilizarea telefoanelor mobile”, a explicat reprezentantul Direcţiei.”, notează stiridebuzau.ro. 

Nu este prima dată când asistaţi fug din centrul DGASPC de la Beceni, însă niciodată într-un grup aşa de mare.Beneficiarii centrului rezidenţal pentru recuperarea şi reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni sunt copii si tineri de până la 18 ani, neîncadraţi în grad de handicap, dar cu diferite diagnostice de tip ADHD, retard uşor, tulburări de comportament, perturbări de atenţie. Sunt copii proveniţi din familii, cazaţi temporar acolo sau beneficiari transferaţi din alte servicii de tip rezidential al DGASPC Buzău, amintește știridebuzau.ro. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si