Încă 13 angajați din sistemul medical au fost confirmați cu noul covid-19

Treisprezece cadre medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi s-au îmbolnăvit până acum de coronavirus, iar 17 angajaţi erau în izolare după ce au intrat în contact cu colegii contaminaţi. Zece dintre cei izolaţi au revenit, joi la muncă, după 14 zile de izolare.

G.B., joi 09 aprilie 2020 , 16:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit directorului SAJ Galaţi, Mihail Polinschi, în acest moment, sunt 13 angajaţi de la staţia din municipiul care sunt infectaţi. Ultimele două diagnostice au fost stabilite în cursul zilei de joi. Se asemenea, 17 cadre au fost în izolare la domiciliu până astăzi, când au revenit 10 dintre ei.

Citeste si: Braşov: Poliţiştii fac cercetări după ce un bărbat de 81 de ani a murit de coronavirus în Spitalul Judeţean

Citeste si: Coronavirus: Spania înregistrează 683 de decese în 24 de ore

Citeste si: Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din Bucureşti

Încă 13 angajați din sistemul medical au fost confirmați cu noul covid-19

Din cauza numărului ridicat de angajaţi din cadrul SAJ infectaţi, conducerea instituţiei a cerut permisiunea de se face angajări. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a aprobat angajarea a 19 persoane, însă încadrările nu s-au realizat deocamdată.

Pe de altă parte, liderul de sindicat de la nivelul SAJ Galaţi, dr. Cătălin Roşu, spune că starea de spirit a colegilor săi este extrem de afectată, după ce ambulanţierii şi asistentele s -u îmbolnăvit rând pe rând.

Încă 13 angajați din sistemul medical au fost confirmați cu noul covid-19

”Starea de spirit a colegilor mei e foarte proastă, evoluţia rezultatelor pozitive e foarte mare şi în scurt timp. Toţi sunt presaţi din această cauză, au familii, părinţi bătrâni acasă şi le e teamă să nu-i îmbolnăvească şi pe ei”,a declarat joi liderul de sindicat al SAJ Galaţi.

Citeste si: Avertismentul medicilor veterinari: „Dacă sunt infectate, nu interacționați cu animalele de companie!”

În judeţul Galaţi sunt 175 decazuri de infectare cu coronavirus.

În prezent, în Românii, avem 357 de cadre medicale care au fost infectate cu COVID-19. Reprezintă aproape 15% din totalul cazurilor confirmate.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si