Focar de coronavirus: 13 copii care au fost în luna august într-o tabără au fost infectați cu virusul

Este alertă de COVID-19. 13 minori cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani din Suceava, Bucureşti, Argeş şi un supraveghetor, au fost diagnosticați cu Sars-Cov-2. Ei au mers în ultimele două săptămâni într-o tabără din comuna Ighiu.

Author: Georgiana Balaban vineri 20 august 2021 , 11:36

13 copii infectați cu covid 19 în tabără
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai mulți copii au fost infectați cu COVID-19  după ce au mers în tabără. Inspectorii DSP Alba au fost în control la societatea comercială, care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii, şi au aplicat o amendă de 10.000

de lei pentru condiţii improprii, anunţă alba24.ro.

Citeste si: Vești bune pentru români. Noi doze de ser anti-COVID-19 sosesc în România

Reprezentanţii DSP Alba au transmis că în perioada 2 – 19 august 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID 19. Cazurile de infectare au legătură cu tabăra de la Ighiu. 13 minori care au mers în tabără și un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul în alt judeţ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice a fost alocat judeţului Alba, au fost infectați.

Citeste si: Val de infectări cu tulpina Delta în România. În 20% dintre cazuri, pacienții erau vaccinați complet

13 copii infectați cu virusul COVID-19

Celelalte 13 cazuri au fost alocate altor judeţe din ţară (Suceava, Bucureşti, Argeş) întrucât în urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declaraţiilor persoanelor pozitive şi a supraveghetorilor, că la intrarea în tabără cei 13 prezentau simptomatologie specifice. Ori erau contacţi direcţi ai celor care prezentau simptomatologie până la momentul intrării în tabără, relatează alba24.ro.

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Citeste si: Pacient de 34 de ani, diagnosticat cu COVID-19, intubat din cauza stării severe de sănătate

13 copii infectați cu covid 19 în tabără
Focar de coronavirus în tabără.[Sursa foto: PixaBay]

Conform DSP Alba, cele 13 cazuri pozitive au fost testate după plecarea din tabără, în judeţele de domiciliu.

Persoanele care au organizat tabăra au primit amenzi în jur de 10.000 de lei pentru neexecutarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru în condiţiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare.

Blocul alimentar, spaţiile de depozitare a materiilor prime şi auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurăţat, mobilier întreţinut necorespunzător, pereţi cu frecvente panze de păianjen, vesela şi echipamente neigienizate, spaţii frigorifice neigienizate.

Citeste si: Valul patru al pandemiei, accelerat de nerespectarea regulilor anti-COVID de pe litoral: „Deja se vede efectul”

În ceea ce priveşte condiţiile de cazare, s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor şi a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfectiei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si