Comisia Europeană a adoptat trei decizii de echivalare pentru Macedonia de Nord, Turcia şi Ucraina. Asta înseamnă că ţările vor fi conectate la sistemul Uniunii Europene privind paşaportul COVID, iar cerificatele emise de aceste ţări vor fi de asemenea acceptate în statele membre, începând din 20 august.

Astfel, participarea Macedoniei de Nord, Turciei şi Ucrainei la programul digital european va facilita călătoriile turiştilor din aceste ţări în cadrul Uniunii Europene.

Certificatul digital european COVID-19 este disponibil în România din data de 1 iulie 2021, fiind recunoscut la trecerea fontierelor din ţările Uniunii Europene pentru atestarea vaccinării, trecerii prin virus sau a unui rezultat negativ în urma unui test PCR.

Citeste si: Câți români vaccinați au murit de COVID-19 în ultima săptămână

La ce ajută certificatul digital COVID

Comisarul european pe Justiţie, Didier Reynders, a declarat faptul că acest certificat digital european COVID-19 ajută la facilitarea călătoriilor în siguranță.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

"Sunt încântat să văd că lista ţărilor care implementează un sistem bazat pe certificatul digital european Covid-19 creşte şi că stabilim standarde internaţionale. Asta va ajuta la facilitarea călătoriilor în siguranţă, dincolo de graniţele Uniunii Europene", a declarat Didier Reynders.

Totodată, Olivér Várhelyi, comisarul european pentru Vecinătate şi extindere, a subliniat faptul că "în timp ce luptăm împreună împotriva pandemiei, partenerii noştri sunt parte integrală a eforturilor de a deschide graniţele în siguranţă.

Le spunem bun venit în sistemul certificatului digital Covid şi aşteptăm cu nerăbdare să conectăm şi alţi vecini cât de curând".

Ce valabilitate are certificatul COVID

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la trecerea frontierelor din ţările Uniunii Europene vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente care atestă vaccinarea, trecerea prin COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test PCR. Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat în parte.

Aroport[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume fiica. „Este inimaginabil. Te simți mic și vinovat că ai făcut ceva.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum și-a serbat Alina Sorescu ziua de naștere? Artista a împlinit frumoasa vârstă de 38 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Noua tulpina coronavirus. Care este primul simptom

"Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/",

a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. Certificatele de vaccinare au durata de valabilitate până la data de 30 iunie 2022. Certificatele pot fi eliberate în format digital iar pentru persoanele care nu au acces la certificate în format digital, primăriile, Direcțiile de Evidență ale Populației și Direcțiile de Sănătate Publică pot asista cetățenii pentru eliberarea certificatului în format letric.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si