Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat miercuri că datele actuale nu arată că sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Coronavirus. Comentariile OMS au venit înainte ca guvernul american să anunţe că intenţionează să înceapă pună la dispoziţia americanilor rapeluri, pe scară largă, începând din 20 septembrie. Numărul cazurilor provocate de mutația Delta este în creștere, în întreaga lume.

Citeste si: Reprezentanții OMS critică strategia vaccinării în ţările bogate și îndeamnă să nu mai fie imunizați copiii şi adolescenţii

„Considerăm în mod calr că datele de astăzi nu indică necesitatea rapelurilor”, a declarat directoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: OMS îndeamnă la un moratoriu al vaccinării cu a treia doză de vaccin anti-COVID până la sfârșitul lunii septembrie 2021

Ce au transmis oficialii OMS

Directoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, a menționat că sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Avertisment: următoarea variantă a SARS-COV2 ar putea fi super-letală

oms nu este necesar rapelul vaccin covid 19
Detalii despre rapelul vaccinului COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, consilierul senior al OMS Bruce Aylward a spus, referindu-se la rapelurile administrate în ţările bogate, că „există suficiente vaccinuri în lume, dacă că nu merg la locul potrivit în ordinea potrivită”.

Citeste si: Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia

El a declarat că trebuie date câte două doze oamenilor din ţările vulnerabile, înainte să fie administrate rapeluri celor vaccinaţi complet.

Citeste si: Tara europeana care a ajuns in pragul valului 4 al pandemiei! Varianta Delta a coronavirusului reprezinta deja 33% dintre noile cazuri de COVID-19!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si