Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că nu sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Sars-Cov-2

Reprezentanții OMS au anunțat că datele actuale nu arată că sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Covid-19. Conform Organizației Mondiale a Sănătății persoanele vulnerabile la nivel mondial trebuie să fie vaccinate complet înainte ca ţările să desfăşoare un rapel.

Author: Georgiana Balaban joi 19 august 2021 , 08:12

oms nu este necesar rapelul vaccin covid 19
Anunț OMS![Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat miercuri că datele actuale nu arată că sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Coronavirus. Comentariile OMS au venit înainte ca guvernul american să anunţe că intenţionează să înceapă pună la dispoziţia americanilor rapeluri, pe scară largă, începând din 20 septembrie.

Numărul cazurilor provocate de mutația Delta este în creștere, în întreaga lume.

Citeste si: Reprezentanții OMS critică strategia vaccinării în ţările bogate și îndeamnă să nu mai fie imunizați copiii şi adolescenţii

„Considerăm în mod calr că datele de astăzi nu indică necesitatea rapelurilor”, a declarat directoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: OMS îndeamnă la un moratoriu al vaccinării cu a treia doză de vaccin anti-COVID până la sfârșitul lunii septembrie 2021

Ce au transmis oficialii OMS

Directoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, a menționat că sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

Citeste si: Avertisment: următoarea variantă a SARS-COV2 ar putea fi super-letală

oms nu este necesar rapelul vaccin covid 19
Detalii despre rapelul vaccinului COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, consilierul senior al OMS Bruce Aylward a spus, referindu-se la rapelurile administrate în ţările bogate, că „există suficiente vaccinuri în lume, dacă că nu merg la locul potrivit în ordinea potrivită”.

Citeste si: Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia

El a declarat că trebuie date câte două doze oamenilor din ţările vulnerabile, înainte să fie administrate rapeluri celor vaccinaţi complet.

Citeste si: Tara europeana care a ajuns in pragul valului 4 al pandemiei! Varianta Delta a coronavirusului reprezinta deja 33% dintre noile cazuri de COVID-19!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si