Având la dispoziție mai multe metode de a acționa, cei 14 români le furau utilizatorilor de bancomate cardurile, dar și codurile PIN pentru a efectua retrageri de numerar de la ATM-uri sau pentru a achiziționa produse scumpe, cum ar fi smartphone-uri și tablete: în acest fel au sustras peste 100.000 de euro, au transmis anchetatorii italieni.

Citeste si: O româncă a fost găsită moartă în portbagajul unei mașini din Italia

Organizarea infracțională a fost destructurat de carabinierii Companiei din Ancona, care miercuri, 17 august 2022, la orele dimineții, au executat o ordonanță emisă de Tribunalul din capitala Ancona, la solicitarea Parchetului local, care a coordonat întreaga anchetă: 14 persoane, toți români, cu vârste cuprinse între 29 și 59 de ani, cu multiple dosare de cercetare penală, au fost arestați. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de furt calificat, primire de bunuri furate și utilizare necorespunzătoare și falsificare de instrumente de plată fără numerar.

Cei 14 români sunt cercetați pentru comiterea a 20 de jafuri în toată Italia

Din cercetările care au avut loc în perioada septembrie 2020- ianuarie 2021, a reieșit că bandă de români este responsabilă de 20 de infracțiuni comise în provinciile Ancona, Bologna, Rimini, Ferrara, Forlì-Cesena, Macerata, Chieti, Livorno, Verona, Novara și Fermo împotriva a tot atâtea victime, toate cu vârste cuprinse între 59 și 89 de ani.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doi bărbați au găsit monede de argint de 2.300 de ani în Botoșani. Niciodată nu a mai fost descoperită în zonă o astfel de comoară- antena3.ro

Citeste si: Sfânta Parascheva 2024. Ce nu e bine să faci în zi de sărbătoare. Superstiții pentru ziua de 14 octombrie- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Pâinea preferată a fostului dictator Nicolae Ceaușescu a supraviețuit comunismului și s-a transformat într-un brand de succes

Potrivit anchetatorilor, românii au folosit întotdeauna cu același mod de operare: abordau victimele în timp ce acestea intenționau să efectueze tranzacții la bancomate- de obicei ale institutului Unicredit- și reușeau să fure codul PIN al cardurilor.

La scurt timp după aceea, infractorii atrăgeau atenția victimelor sub un pretext oarecare, de exemplu, făcându-le să creadă că au scăpat o bancnotă pe jos, luau cardul ATM și îl înlocuiau cu un card similar, de obicei produsul unor furturi anterioare. După ce plecau cu cardurile, aceștia făceau retrageri de numerar de la bancomate sau cumpărau dispozitive electronice scumpe, a transmis ANSA.

Citeste si: Un cuplu a avut ca destinație Cracovia, dar a ajuns la Craiova


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si