Sfaturi gestionare consum de apă. Pe 22 decembrie 1992, Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei „World Water Day”,  rezoluţia 47/193.  

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre noua variantă COVID-19. Cât de rapid se răspândește Deltacron?

Scopul marcării acestei zile internaționale este de a face populația să înțeleag ă importanța pe care apa o are în lume, dar și de a atrage atenția asupra provocărilor cu

care se confruntă managementul resurselor de apă și lipsa apei în anumite zone de pe planetă.

Ziua Mondială a Apei trage un semnal de alarmă asupra necesității de a proteja cantitativ si calitativ resursele globale de apă

Apa este esențială pentru ca oamenii să poată să supraviețuiască. Fiecare produs care se favrică în lume are nevoie de apă, iar anumite industrii consumă mai multă apă decât altele. Apa este necesară în alimentație pentru irigațiile plantelor care sunt folosite în acest proces, pentru hrana animalelor și păsărilor, dar și pentru procesul de fabricare al produselor alimentare.

Apa joacă un rol important și în producerea de energie. Este nevoie de apă pentru ca energia să fie generată, iar energia este necesară pentru a furniza apă. 

Citeste si: Ce se întâmplă dacă bei zilnic ceai de ghimbir?

Din cele mai vechi timpuri, apa a fost și este în continuare un element important în societatea umană. Este mai importantă decât anumite materii prime, energia și pământul care, dacă nu ar fi existat apa, ar fi fost lipsit de viață.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Este cunoscut faptul că 80% din compoziția materiei vii a Pământului este compusă din apă. Individul nu poate trăi mai mult de 4-5 zile fără a consuma apă, în timp ce fără hrană poate trăi și 30 de zile.

Sfaturi pentru a gestiona eficient consumul de apă

Apa este o resursă limitată, iar consumul acesteia trebuie să se facă cu responsabilitate. Un robinet care curge în timp ce apa nu este utilizată nici pentru consum, nici petru uz casnic, este considerat o risipă. Iată câteva sfaturi prin care poți economisi și gestiona eficient consumul de apă!

-Verifică întotdeauna robinetul și starea dispozitivelor de acest gen din casă

-Închideți robinetul și pariați pe duș

-Atenție pentru rezervorul de la toaletă

-Utilizați mașina de spălat rufe și vase doar atunci când sunt încărcate complet

-Reorganizați-vă grădina

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

-Spălați-vă autoturismul cu o găleată cu apă, nu cu furtunul sau la spălătorii unde se consumă extrem de multă apă.

Verifică întotdeauna robinetul și starea dispozitivelor de acest gen din casă

Bateriile vechi atrag după sine pierderea unor cantități mari de apă în fiecare zi. Robinetele pentru salvarea dispozitivelor vă pot ajuta în acest sens: limitatoare de debit sau aeratoare; care contribuie la reducerea fluxului acestora. Sunt dispozitive ușor de instalat, iar prețurile lor sunt accesibile și pot fi găsite chiar și în supermarketurile mari.

Închideți robinetul și pariați pe duș

Renunțați să stați cu robinetul de apă deschis în timp ce spălați vasele sau faceți alte activități casnice. De asemenea, există o diferență între a face baie și a face duș, căci prima variantă atrage după sine un consum mai mare de apă.

Atenție pentru rezervorul de la toaletă

Rezervoarele vechi de toaletă pot fi deteriorate. Cele noi au un buton dublu și sunt mult mai practice când vine vorba despre economia consumului de apă al locuinței.

Utilizați mașina de spălat rufe și vase doar atunci când sunt încărcate complet

Mașina de spălat vase și de spălat rufe trebuie utilizate doar atunci când sunt încărcate complet. Unele electrocasnice noi de acest gen au funcții care permit economia consumului de apă, dar sunt mai scumpe când sunt achiziționate. 

Reorganizați-vă grădina

Alegeți plante care nu consumă atât de multă apă. Trebuie să le aranjați astfel încât, atunci când le hrăniți să nu pierdeți mult timp și să consumați o cantitate mare de apă. 

Spălați-vă autoturismul cu o găleată cu apă, nu cu furtunul sau la spălătorii unde se consumă extrem de multă apă

Din dorința de a fi mai liberi și de a termina cât mai repede, de cele mai multte ori alegem să spălăm autoturismul cu ajutrul furtunului sau direct la spălătorie. Aceste două variante aduc pierderi mari de apă, iar specialiștii recomandă să spălăm autoturismele cu ajutorul unei găleți sau sticle pe care să le umplem cu apă în loc să lăsăm robinetul deschis cât timp facem curat prin mașină.

Citeste si: VIDEO- Investițiile la bursă, soluția pe termen lung pentru a-ți crește veniturile. Vezi sfaturile specialiștilor

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si