Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a cerut o investigaţie independentă asupra violurilor şi violenţei sexuale în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, după apariţia de informaţii conform cărora civili au devenit victime ale agresiunilor sexuale din partea forţelor militare ruse.

Citeste si: Putin, cu  valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko. „Belarus va fi mereu alături de Rusia, indiferent de evoluția situației”

"Auzim tot mai des despre viol şi violenţă sexuală. Aceste acuzaţii trebuie investigate independent, pentru a se asigura că se va face dreptate şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere", a declarat directoarea executivă Naţiunilor Unite pentru Femei, Sima Bahous, în timpul unei şedinţe a Consiliului de Securitate al ONU.

Violuri, execuţii şi jafuri în Ucraina

"Combinaţia dintre strămutarea în masă cu o prezenţă numeroasă de recruţi şi mercenari şi brutalitatea folosită împotriva civililor ucraineni stârnesc motive de profundă îngrijorare", a mai spus Sima Bahous.

Citeste si: Actorul Steven Seagal îl laudă pe "marele lider al lumii" Vladimir Putin

Şeful administraţiei militare a oraşului Krîvîi Rih (Crivoi Rog), Oleksander Vilkul, a raportat la rândul său că mai multe femei ucrainence au fost violate, precizând că printre victimele din regiunea Herson se numără o tânără de 16 ani gravidă şi o femeie de 78 de ani.

Mai multe grupuri pentru apărarea drepturilor omului, printre care Human Rights Watch (HRW) şi Amnesty International, au acuzat la rândul lor armata rusă de crime de război, precum execuţii şi jafuri în Ucraina.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Potrivit HRW, o femeie de 31 de ani a fost violată de mai multe ori de un soldat într-o şcoală din regiunea Harkov, conform Agerpres.

Orori din infernul de la Bucha

Într-o zonă rurală liniștită, la 70 de kilometri de Kiev, jurnaliștii au vorbit cu Anna, în vârstă de 50 de ani (n.r. numele a fost modificat pentru a păstra identitatea persoanei).

Femeia a spus că pe 7 martie era acasă cu soțul ei când soldatul a dat buzna. Amenințând-o cu o armă, i-a ordonat femeii să se dezbrace și a violat-o, informează Unimedia.info.

„În timp ce mă viola, au mai intrat patru soldați. Am crezut că este sfârșitul. Dar ei l-au luat. Nu l-am mai văzut niciodată", a spus ea.

Anna s-a întors acasă și-a găsit soțul rănit în stomac. „A încercat să alerge după mine pentru a mă salva, dar a fost împușcat”, a spus ea, adăugând că bărbatul nu a putut fi dus la spital, iar două zile mai târziu a murit din cauza rănilor.

Anna nu s-a oprit din plâns în timp ce își vorbea cu jurnaliștii. Femeia a spus că este în contact cu medici de la spitalul local și a primit sprijin psihologic.

În drum spre casa Annei, jurnaliştii au auzit o altă poveste groaznică.

O femeie din localitate a fost violată și ucisă, iar vecinii spun că a fost același bărbat care a violat-o pe Anna. Femeia avea 40 de ani. A fost scoasă din casă și ținută în dormitorul unei case vecine, sunt pete mari de sânge pe saltea și pături. Aceasta a fost violată, i s-a tăiat gâtul și a fost îngropată în grădina casei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Andrei Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev, a vorbit despre un alt caz pe care îl investighează într-un sat la 50 de kilometri de Kiev. O familie de trei persoane- soția de treizeci de ani și copilul lor mic- locuia într-o casă de la marginea satului.

„Pe 9 martie, mai mulți soldați ai armatei ruse au pătruns în casă. Soțul a încercat să-și protejeze soția și copilul. Dar a fost împușcat în curte", a spus Nebitov.

„După aceea, cei doi soldați au violat-o. Au plecat, dar s-au întors. S-au întors de trei ori să o violeze. I-au spus să îi vor răni copilul dacă nu va rezista. Pentru a-și proteja copilul, ea nu s-a împotrivit” – a adăugat șeful poliției din regiunea Kiev.

Când ocupanții au plecat, au ars casa și au împușcat câinii familiei. Femeia a fugit împreună cu fiul ei și apoi a luat legătura cu poliția.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si