Machiajul este menit să ne scoată în evidență trăsăturile pe care le avem, însă ne și poate pune în pericol. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele care se ascund în trusa de machiaj.

Citeste si: Cum să îți pregătești mașina de venirea iernii?

Obiceiuri de machiaj care pun în pericol vederea

Aplicarea machiajului cu mâinile murdare- este foarte importantă igienizarea corectă a mâinilor înainte de a începe un machiaj.

Pe mâini se regăsesc multe bacterii ce pot fi foarte ușor transferați pe față sau pe instrumentele de machiaj. Este recomandat ca mâinile să fie spălate timp de 20- 30 de secunde.

Atenție la termenul de garanție- și machiajul poate expira. Deși nu sunt alimente, le putem compara cu unele din acest punct de vedere. Este bine ca atenția să fie îndreptată și către termenul de valabilitate atunci când decidem să folosim orice produs de machiaj pe ten. Este bine de știut că unele produse expiră greu, altele mai repede: de la 3 la 24 de luni. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Lipsa igienizării pensulelor de machiaj - este foarte important ca pensulele de machiaj să fie curate în momentul utilizării lor pe ten. Este recomandat ca măcar o dată pe săptămână perii acestora să fie curățați în profunzime, manual, cu ajutorul unui săpun și apă călduță. În caz contrar, ochii pot avea de suferit, deoarece în pensulele de machiaj se pot strânge multe bacterii și murdărie.

Citeste si: Horoscop bani octombrie 2022. Care sunt zodiile care vor avea parte de câștiguri fabuloase?

Ce spun specialiștii

„Purtarea iresponsabilă a machiajului poate avea un impact asupra sănătății ochilor și a vederii. Este important de reținut că, în cazul oricărei iritații la nivelul marginii pleoapei cauzate de machiaj, este posibil ca pielea să se exfolieze. Acest lucru nu numai că ar putea duce la modificări și deteriorări permanente ale pielii, dar contribuie și la apariția ridurilor. De aceea este foarte important procesul de demachiere în fiecare seara”, a declarat un specialist optometrist, potrivit  The Sun.

Citeste si: Calendar ortodox 28 septembrie 2022: ce sărbătoare este miercuri?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si