30 iulie - Ziua internațională a prieteniei. Ce semnificație are această zi

30 iulie - Ziua internațională a prieteniei. Anual, pe data de 30 iulie este celebrată Ziua internațională a Prieteniei. Aceasta a fost adoptată oficial de ONU la data de 27 aprilie 2011.

30 iulie- Ziua internațională a prieteniei. Ziua Internațională a Prieteniei încurajează construirea și consolidarea relațiilor, în ciuda diferențelor dintre culturi.  

Pe 30 iulie sărbătorim Ziua Internațională a prieteniei

Ziua Internațională a Prieteniei este dedicată aprecierii și promovării prieteniilor din toate mediile. Aceasta este sărbătorită pe tot globul, pe 30 iulie. Scopul acesteia este acela de a fi recunoscută importanța și necesitatea prieteniei, fiind un element important și valoros în viața oamenilor.

În această zi, nu contează etnia. Este promovată prietenia între popoare, țări, culturi și indivizi. Ziua Internațională a prieteniei inspiră pacea și ajută la clădirea unei punți între aceste comunități.

Citeste si: 29 iulie- Ziua Imnului National al României. Ce procesiuni au anunțat autoritățile române

În unele țări, Ziua Prieteniei este sărbătorită la alte date. De exemplu, în Argentina și Brazilia unde ziua dedicată prieteniei este 20 iulie.

În Finlanda și Estonia, această zi coincide cu cea a Sfântului Valentin. În Peru, începând cu 2009, El Dia del Amigo are loc în prima duminică a lunii iulie.

Ce semnificație are Ziua Internațională a prieteniei

Semnificația acestei zile este de a transmite mesajul că prietenia între popoare, ţări, culturi şi indivizi poate inspira eforturile de pace şi poate construi punţi de legătură între comunităţi.

ONU invită toate statele membre să sărbătorească această zi din perspectiva culturii şi obiceiurilor locale, naţionale sau regionale, inclusiv prin activităţi educaţionale şi de conştientizare a valorii relaţiilor de prietenie în viaţa tuturor.

Ziua internaţională a prieteniei se focusează pe recunoaşterea relevanţei şi importanţei prieteniei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane din întreaga lume. Aceasta este ziua în care nu se mai fac diferențe bazate pe sex sau etnii.

Citeste si: Sfânta Teodora 2022: Pe dată se sărbătoreşte? Mesaje, urări şi felicitări cu La mulţi ani!

Cum putem celebra Ziua Internațională a Prieteniei?

 

  • Sună un prieten și poartă o discuție;
  • Surprinde pe cineva drag cu care nu aii mai vorbit de ceva vreme;
  • Gândește-te la ceea ce unește oamenii în loc de ceea ce îi separă.

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...