Sfânta Maria 2022: Sărbătoare mare pentru creştini! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

Sfânta Maria 2022. În fiecare an, pe 15 august, creştin-ortodocşii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Românii obișnuiesc să trimită mesaje de felicitare și urări către cei care poartă numele fecioarei Maria, dar sărbătoarea amintește de trecerea la cele veșnice a Maicii Domnului, în timp ce nașterea Sfintei Fecioare va fi abia pe 9 septembrie.

Author: Alexandra Bercea duminică 14 august 2022 , 08:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sfânta Maria 2022. Biserica Ortodoxă marchează, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor și Uspenia (termenul slav) și Sfânta Maria Mare sau "Paștele verii". 

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, dar mărturii despre existența ei nu există decât începând din secolul al V-lea. 

Adormirea Maicii Domnului semnifică mutarea la ceruri a Fecioarei Maria, într-un mod care amintește de urcarea la veșnicie a lui Iisus Hristos: nu a fost o urcare doar cu sufletului, ci în întregime trup-și-suflet

Citeste si: Mesaje, felicitări şi urări de Sf. Maria: La mulţi ani, Maria, Marian, Marina, Marin, Mario şi Mariana!

Biserica nu consideră greșit să spui ”La mulți ani!” de Sf. Maria Mare 2022

Biserica nu consideră greșit să spui ”La mulți ani!” cu ocazia acestei zile, fiind considerată o sărbătoare plină a bucuriei.

Moartea Maicii Domnului este mutare la Viață, dupa cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutatu-te-ai la viața ceea ce ești Maica Vieții”. Din acest motiv, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie, scrie  crestinortodox.ro.

Citeste si: Adormirea Maicii Domnului 2020: Ce nu ai voie să faci pe 15 august? Este mare păcat!

Ce nu este bine să faci de Sf. Maria?

Nu este bine să stai cu ușa închisă pe parcursul acestei zile. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele creștinilor pentru a împărți harul său divin.

Dacă ai de făcut un drum important de făcut, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune că în această zi pot avea descărcări electrice pentru a arăta supărarea Fecioarei Maria față de oamenii necredincioși și neuniți. Plecarea la drum de unul singur arată egoism și independență. Dacă vrei să fii protejat, deși mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciuliță sau un obiect sfințit și vei fi în afara oricărei primejdii.

Chiar dacă nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectată. Masa de Sf. Maria trebuie să fie cât mai cumpătată.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si