Această inițiativă, susținută de Guvernul României și propusă de Ministerul Dezvoltării, face parte dintr-un efort mai larg de a consolida sectorul sănătății și asistenței sociale prin atragerea de profesioniști calificați.

Într-o declarație, Ministrul Veștea a subliniat importanța personalului specializat în domeniul Sănătății și a menționat măsurile adoptate pentru a evita un deficit de personal în instituțiile sanitare. El a remarcat, de asemenea, că aceste posturi reprezintă o ocazie excelentă pentru profesioniștii din sănătate să se alăture echipelor medicale și de asistență socială la nivel național.

Ministrul a menționat, de asemenea, că în județul Brașov sunt disponibile 150 de posturi, în orașele Săcele, Codlea, Făgăraș și Victoria. Posturile deschise includ o varietate de roluri, de la medici și personal medical auxiliar, la personal de specialitate și auxiliar, îmbunătățind astfel capacitatea sistemului sanitar din România.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

”În calitate de Ministru al Dezvoltării, am susținut cu tărie ideea că personalul de specialitate în sănătate este o nevoie constantă. Încă de anul trecut, am înțeles importanța menținerii și dezvoltării acestui domeniu vital pentru societatea noastră. Astfel, am luat măsuri pentru a ne asigura că instituțiile din domeniul sănătății nu vor fi afectate de lipsa de personal.

Astfel, s-a aprobat organizarea examenelor sau a concursurilor pentru ocuparea a 4.555

de posturi vacante sau temporar vacante. Aceasta este o oportunitate pentru profesioniștii din domeniul sănătății să se alăture echipelor medicale și de asistență socială din întreaga țară.”, a transmis ministrul Adrian Veștea.

România se confruntă cu un deficit de personal medical

În contextul unui sistem sanitar tot mai solicitat, suplimentarea numărului de medici în spitalele din România devine nu doar o necesitate, ci și o prioritate națională.

Îmbunătățirea asistenței medicale și a condițiilor din spitale prin adăugarea de personal medical calificat este esențială pentru a răspunde eficient nevoilor populației.

România se confruntă cu o serie de provocări în domeniul sănătății, inclusiv cu un deficit de personal medical. Acest deficit este acutizat de fenomene precum îmbătrânirea populației și migrația medicilor către țări cu condiții de lucru mai avantajoase. Suplimentarea numărului de medici este crucială pentru a asigura accesul la servicii medicale de calitate pentru toți cetățenii.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Adăugarea de medici în spitale nu doar că reduce povara de lucru asupra personalului actual, dar îmbunătățește și calitatea îngrijirilor oferite pacienților. Medicii nou-venți în sistem pot aduce competențe și specializări noi, esențiale pentru tratamente complexe și pentru gestionarea eficientă a cazurilor medicale diverse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si