Prin urmare, putem să ajungem la un repaus nedorit și planurile noastre să fie date peste cap. Totuși, există și o serie de activități care ne pot ajuta să ne atingem scopul fără risc de accidentări. Iată câteva dintre ele:

Masaj

Masajul este extraordinar pentru trup și suflet. După o zi solicitantă, o sesiune de masaj te poate ajuta să te relaxezi, să scapi de stresul acumulat în timpul activităților curente și să ai un somn liniștit.

Însă masajul ne detensionează și corpul și ne menține musculatura în formă. Făcut în mod constant, masajul va îndepărta stratul de grăsime și va mări masa musculară. Un fotoliu de masaj profesional cu o tehnologie modernă îți va fi foarte util în atingerea scopului de a fi în formă.

Citește și: Idei de cadouri care o vor surprinde primăvara aceasta

Yoga

Yoga este mai mult decât o activitate fizică, combinând exercițiile de întindere a mușchilor și de respirație cu meditația. Te poate ajuta la flexibilitate, să-ți îmbunătățești tehnicile de respirație și astfel să scapi de stările de stres și anxietate. Poate fi practicată chiar și acasă, la orice vârstă și este benefică dacă suferi de dureri de spate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Cum să fii mai relaxat în rutina zilnică? Patru măsuri pentru a gestiona mai ușor stresul la locul de muncă

Stretching

Stretchingul este acea procedură de încălzire și întindere a mușchilor la care se recurge înainte de un antrenament intens la sală, dar și după acesta. Exercită o presiune ușoară asupra mușchilor și ajută la tonifierea lor.

Practicat în mod constant, chiar și fără antrenamentele de care vorbeam, stretchingul te va ajuta să te menții într-o formă fizică bună.

Citește și: Stelian Ogică a fost acuzat că a tras țeapă unui spital din București. Reacția giurgiuveanului

Sauna

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Practicată în mod corect, sauna poate avea beneficii extraordinare pentru minte și trup. A fost folosită în mod tradițional pentru a induce relaxarea. Pe măsură ce ritmul cardiac crește și vasele de sânge se dilată, se produce o creștere a fluxului de sânge către piele. Căldura îți relaxează mușchii, inclusiv cei de pe față și gât, care sunt adesea încordați după o zi lungă. Potrivit healthline.com, sauna este benefică pentru persoanele cu dureri cronice. Vasele de sânge se relaxează și se dilată, fluxul sangvin crește, iar asta duce la reducerea tensiunii la nivelul articulațiilor și la ameliorarea durerilor musculare. De asemenea, sauna ajută la accelerarea procesului de eliminare a toxinelor din corp.

Citește și: Top 3 destinații pentru început de an

Exerciții cardio

Exercițiile cardio, mai puțin solicitante decât alte sporturi, pot fi practicate regulat și au beneficii extraordinare pentru sănătate și o formă fizică de invidiat. Poți opta de 3-4 ori pe săptămână pentru exerciții cardio de intensitate mare, cum ar fi alergarea, aerobicul și săriturile cu coarda și zilnic poți face plimbări, ciclism sau înot.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si