5 aspecte de care să ții cont pentru a crea un meniu de băuturi atractiv pentru locația ta
Dacă ești proprietarul unui bar sau managerul al unui astfel de local, un aspect esențial al activității tale este să alcătuiești un meniu de băuturi care să răspundă așteptărilor și preferințelor clienților tăi, dar și să încurajeze lumea să îți treacă pragul. Un meniu de băuturi bine pus la punct, care include numeroase sortimente, poate face diferența dintre un bar obișnuit și unul care reușește să iasă în evidență într-un mod pozitiv.
De la aspectul estetic al meniului și până la sortimentele de băuturi pe care le vei folosi pentru cocktail-urile disponibile în barul tău, toate sunt elemente importante pe care să le iei în considerare, în așa fel încât să pregătești cele mai bune condiții pentru clienți.
Cele 5 aspecte care vor face din barul tău o locație de succes
- Alege băuturi de calitate
Cu siguranță, cel mai important aspect din listă este calitatea băuturilor. Deși, selectarea unor sortimente de înaltă calitate presupune și un cost ceva mai ridicat, clienții tăi vor aprecia cu siguranță faptul că sunt serviți cu acestea.
Citește și: VIDEO- Toate meniurile din restaurante vor fi schimbate de la 15 martie. Ce se va modifica
Whiskey american, japonez sau indian, vodka, dar și rom negru, spiced sau premium sunt variante de băuturi ce pot fi servite atât seci, cât și în amestec, sub formă de cocktail. Optând pentru sortimente premium de la wpg.ro, le vei putea oferi clienților tăi o experiență plăcută și, la rândul tău, barul tău va câștiga reputație pentru băuturile de calitate pe care le servește.
2. Stabilește o temă
În cazul în care îți dorești un anumit design pentru întreaga locație, îl poți include și în meniu. De exemplu, poți organiza barul cu tematică sud-americană, iar meniul să cuprindă o varietate de branduri de rom și tequila.
Un meniu care urmează o temă bine definită poate face diferența. Poți alege să te axezi pe băuturi de origine locală sau originare dintr-o anumită țară.
Citește și: 5 cocktailuri pe bază de gin care îți încântă papilele gustative
3. Cunoaște-ți clienții
Un aspect esențial în crearea unui meniu de băuturi este să cunoști preferințele și așteptările clienților ce urmează să vină. Încearcă să afli ce tipuri de băuturi preferă aceștia, inclusiv ce sortimente de bere sau vinuri ar servi, ori dacă își doresc să găsească variante alcoolice sau non-alcoolice în meniu.
4. Asigură-te că meniul de băuturi este diversificat
Un meniu de băuturi diversificat este important pentru a răspunde nevoilor și preferințelor diferite ale clienților tăi. Încearcă să incluzi în meniu o varietate de băuturi precum cocktail-uri, bere, vinuri, băuturi spirtoase, non-alcoolice și cafea.
De asemenea, este indicat să pui la dispoziția clienților multiple sortimente, potrivite pentru toate buzunarele.Citește și: Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate
5. Fii creativ
În acest caz, meniul poate fi considerat o adevărată „carte de vizită” pentru barul tău. Realizând un design creativ, dar și cocktail-uri „signature” unice, originale, poate fi strategia perfectă de a-ți diferenția barul de alte localuri similare.
Selecția de cocktail-uri și băuturi pe care le incluzi în meniul barului tău este ceea ce te diferențiază de celelalte locații. Îmbinând creativitatea cu preferințele clienților tăi, cu siguranță toată lumea își va dori să îți facă o vizită pentru voie bună și distracție!
Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.
A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.
A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.
Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.
Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.