Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

Rețeta delicioasă de zmeurată. Vă prezentăm o rețetă de zmeurată, extrem de gustoasă și aromată! Cu siguranță îți vei impresiona invitații cu această băutură dulce-acrișoară! Vezi cum se prepară!

Rețeta delicioasă de zmeurată. Zmeurata este o băutură fină, obținută prin macerarea fructelor în alcool. Această băutură este un adevărat deliciu și se poate consuma atât în mod obișnuit, cât și atunci când ai invitați. Cu siguranță aceștia vor fi impresionați de băutura din zmeură!

Nimic nu este mai bun decât un pahar de zmeurată răcoritoare într-o zi toridă de vară! Află cea mai simplă și delicioasă rețetă de zmeurată!

De ce ingrediente ai nevoie pentru cea mai delicioasă rețetă de zmeurată

Pentru o zmeurată extrem de delicioasă ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 kg zmeură

2 litri vodcă

1 litru apă

1 kg zahăr

Citeste si: VIDEO- Băutura, atât de apreciată în sezonul cald, este acum mai scumpă față de anul trecut

Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

Mod de preparare

Mai întâi, se alege zmeura, apoi se pune în straturi, intercalată cu zahărul (primul să fie de fructe), într-un borcan mai mare.

După care, acoperă borcanul cu un tifon şi lasă la macerat 7 zile, la temperatura camerei.

Mai apoi, adaugă cei doi litri de vodcă şi apa. Se lasă două, trei săptămâni, pentru a se impregna cu aroma şi culoarea fructelor, apoi se strecoară lichiorul şi se toarnă în sticle cu filet sau dop de plută.

Citeste si: Cum se prepară, de fapt, siropul de păpădie

Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

Zmeurata se consumă la temperatura camerei, ca atare, sau se foloseşte la prepararea cocteilurilor.

Zmeurata se pune în sticle cu capace sau dopuri foarte bune, altfel alcoolul se va evapora în timp. Acest lichior este deosebit de gustos și aromat, însă nu folosi niciodată sticle de plastic, pentru că particulele din plastic vor ajunge în băutură, ceea ce afecta atât corpul tău, cât și gustul băuturii.

Totodată, lichiorul de zmeură se consumă simplu și în cocktailuri, dar se poate folosi și pentru însiroparea blaturilor de prăjituri sau torturi ori la prepararea unor creme deosebite.

Citeste si: Cum sa faci cea mai buna visinata. Reteta care trebuie sa o cunoasca toata lumea


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...