5 lucrări și reparații pe care le poți face singur la tine acasă

Când vine vorba de întreținerea locuinței și mici reparații, angajarea unui profesionist poate fi adesea una dintre cele mai costisitoare opțiuni pentru proprietari.

Author: Mircea Pop marți 26 octombrie 2021 , 10:14

5 lucrări și reparații pe care le poți face singur la tine acasă

5 lucrări și reparații pe care le poți face singur la tine acasă

[Sursa foto: pixabay.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Indiferent dacă renovezi sau nu, micile probleme pe care le găsești într-o casă sunt deseori amânate și tolerate mult prea mult timp, iar acest lucru nu poate duce decât la agravarea lor. Când apare o urgență a instalațiilor sanitare, de exemplu, aceasta necesită o atenție imediată, altfel riști un mic dezastru cu mari daune financiare.

În timp ce mulți dintre oameni vor opta pentru angajarea unor experți, e bine de știut că multe dintre aceste mici reparații se pot realiza extrem de simplu și rapid cu ajutorul proiectelor DIY.

Iată ce proiecte de bricolaj ocazionale poți încerca la tine acasă:

1. Aplicarea tapetului și vopsitul pereților

Indiferent că dorești să vopsești o cameră întreagă sau să aplici tapet pe un singur perete – acest proiect va necesita o atenție sporită, dar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor tale. Se va îmbunătății considerabil aspectul camerei dacă vei folosi tapetul ca modalitate de acoperire a micilor imperfecțiuni. Acesta este o soluție rapidă, de impact și cu un proces simplu de montare.

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: 5 metode prin care locuința va fi mai luminoasă

2. Instalarea parchetului

Sunt puține proiectele DIY pe care le poți face la tine acasă și care să impacteze într-un mod pozitiv vibe-ul întregii locuințe. Instalarea pardoselii din lemn poate părea extrem de complexă, dar cu îndemânare și un plan bine pus la punct nimic un este imposibil. Înarmează-te cu răbdare și sculele necesare pentru o lucrare care va merita 100% timpul pe care îl vei petrece meșterind.

3. Vopsitul mobilei

Trebuie să știi din start că pentru acest proiect trebuie să fii cu adevărat o fire răbdătoare. Vopsitul dulapurilor implică o mulțime de pași printre care curățarea, șlefuirea, grunduirea și, într-un final, vopsirea și uscarea. Acesta este un proiect care durează câteva zile și conține niște etape pe care un le poți sări sau grăbi.

Citeste si: Ghid de cumpărare: Cabina de duș

4. Repararea ușilor

Umiditatea poate face ca lemnul să se umfle și ușile să scârțâie sau să nu se mai închidă. Ușile vopsite sunt mai bine protejate, dar lemnul natural poate fi și lăcuit sau uns cu ulei pentru impermeabilizare. Aceasta poate fi o lucrare ușoară, pe care o poți face singur cu succes.

5. Recondiționarea parchetului

Recondiționarea parchetului din lemn nu numai că îl va face neted și îi va îmbunătăți aspectul general, dar va crește și longevitatea acestuia. Prin șlefuirea stratului superior se poate crea senzația de podea nouă, iar un finisaj simplu cu ulei special pentru pardoseală și lac poate acționa ca o barieră de protecție pentru ca lichidele să nu mai fie absorbite în fibra lemnului, recomandă Real Homes.

Citeste si: „Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu- kfetele.ro

Citeste si: Alina Radi, prietena Danei Roba, declarații tranșante despre starea make-up artistului: "Dacă voi nu aveți acele medicamente în spital, vreți să moară omul, că voi nu aveți medicamentele acelea"- radioimpuls.ro

Citeste si: Amenajarea unei grădini în pantă- Ce soluții ai?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si