5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Vindecările miraculoase pe care le-a făcut părintele de-a lungul vieții sale

5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Iată cele mai intersante și emoționante mărturii despre Părintele Arsenie Boca!

Author: Alina Raducu miercuri 28 septembrie 2022 , 12:34

5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Vindecările miraculoase pe care le-a făcut părintele de-a lungul vieții sale

5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Vindecările miraculoase pe care le-a făcut părintele de-a lungul vieții sale

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Sfântul Ardealului a dus o viață modestă până în ultimul moment.

Despre acesta se zice și că ar fi avut darul clarviziunii, ajutându-i pe oameni să se vindece să evite anumite pericole.

În cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca” sunt amintite o serie de minuni înfăptuite de acesta. Această carte mai arată că Arsenie Boca ar fi redat vederea unui orb, pe care după ce l-a spovedit și împărtășit, l-a rugat să iasă din biserică, iar în acel moment, bărbatul ar fi început să vadă din nou.

Minuni săvârșite de Sfântul Parinte Arsenie Boca

Multe istorisiri și vorbesc despre minunile părintelui Arsenie Boca, despre puterea vindecătoare a acestuia şi despre modul în care putea vedea în sufletul oamenilor. De la bolnavi de cancer la orbi şi persoane paralitice, „pacienţii” părintelui erau vindecaţi, conform relatărilor, prin puterea credinţei.

Mai mult, Sfântul Ardealului ar fi prezis căderea regimului comunist chiar înainte să moară.

Părintele Arsenie Boca a devenit în ultimii ani un personaj miraculos al ortodoxiei. De asemenea, mormântul fostului stareţ al mănăstirilor Prislop şi Brâncoveanu este vizitat săptămânal de mii de oameni, veniţi să se roage în faţa mormântului împodobit cu flori, cu credinţa că vor fi ajutaţi sau îi vor ajuta astfel pe cei dragi.

Fostul preot este considerat de mulţi dintre credincioşi un adevărat sfânt făcător de minuni, iar în ultimii ani au apărut numeroase mărturii despre darurile divine cu care Arsenie Boca ar fi fost înzestrat. Unele dintre acestea vorbesc despre minunile părintelui, despre puterea vindecătoare a acestuia şi despre modul în care acesta putea vedea în sufletul oamenilor și cum prevestea anumite întâmplări. 

Citeste si: Rugăciunea puternică către Arsenie Boca

5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Vindecările miraculoase pe care le-a făcut părintele de-a lungul vieții sale

5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Vindecările miraculoase pe care le-a făcut părintele de-a lungul vieții sale

Vindecările miraculoase înfăptuite de părintele Arsenie Boca

„În lucrarea părintelui Arsenie avem şi cazuri de vindecări miraculoase. A vindecat un orb pe care mai întâi l-a spovedit şi l-a împărtăşit şi apoi i-a zis să iasă din biserică. Cei prezenţi au zis să-l ajute fiind orb, dar părintele i-a oprit zicându-le să-l lase să meargă singur. Ajungând la uşă bolnavul a zis: „Măi fraţilor, eu văs”. În acel moment i-a revenit vederea pentru toată viaţa. Un om paralizat la par a fost dus cu căruţa la mănăstire şi părintele i-a zis să coboare din căruţă. El a coborât şi de atunci a mers normal”, potrivit autorilor cărţii „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”, apărută în Colecţia „Ortopraxia”, în 2008, cu binecuvântarea IPS Dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.

Puterea vindecării oamenilor, chiar și după moarte

Citeste si: Ce face Marius Elisei, la o lună după ce s-a despărțit de Oana Roman: „Sunt gata să fiu fericit”. Bărbatul a apărut pe Internet cu zâmbetul până la urechi- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Un alt preot de la Mănăstirea Sadinca, a mărturisit că şi-a dat seama chiar la mormântul de la Prislop, de puterea de vindecare a duhovnicului Arsenie, chiar şi după ce acesta murise.

O copilă de patru ani, cu familia, venise la mormântul de la Prislop al părintelui Arsenie. Nu putea merge pe picioruşe. Era paralizată total. Stăteau cu toţii îngenunchiaţi în jurul mormântului cu frunţile lipite de pământ. Se rugau fierbinte, toţi, cu ochii închişi. Şi deodată văd copilaşul cum se ridică dintre ei, în picioare. Stătea aşa, cumva speriată, nevenindu-i să creadă că este adevărat. Pe urmă a început să sară într-un picior de parcă voia să se dezmorţească. Pe urmă a făcut câţiva paşi”,  a relatat părintele David, în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”. Părintele David a mai adăugat că în copilărie se afla la mănăstire şi l-a întâlnit pe Arsenie Boca. Iar atunci a simţit nevoia să îi strângă mâna duhovnicului şi să o aşeze pe creştetul său.

Citeste si: Cum arată astăzi locul de naștere al Părintelui Arsenie Boca

„Atunci părintele a spus: Tu vei fi călugăr, te vei numi David şi vei sta sus, într-un vârf de munte. Îţi vei căuta multă vreme calea prin alte locuri, dar până la urmă vei veni să ridici o mănăstire tot aici, în Ardeal, aproape de casă. Acestea s-au întâmplat întocmai”,  mai povestea preotul.

5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Vindecările miraculoase pe care le-a făcut părintele de-a lungul vieții sale

5 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Vindecările miraculoase pe care le-a făcut părintele de-a lungul vieții sale

Copilul vindecat în curtea mănăstirii

O altă minune înfăptuită de Arsenie Boca a aparţinut preotului hunedorean Oprea Crăciun, din Cinciş, şi el fost deţinut în închisorile regimului comunist. Acesta mărturisea că în anii 1950, un sătean din Cinciş, Ionică Morar, a fost de faţă la o vindecare miraculoasă. „Când părintele Arsenie a ieşit din biserica Mănăstirii Prislop, toţi oamenii care stăteau jos pe pajişte, lângă izvor, s-au ridicat în picioare să-i sărute mâna părintelui. Doar un copil a rămas jos. Unchiul copilului i-a zis părintelui să-l ierte pe copil că nu s-a ridicat, deoarece acesta nu poate, niciodată nu şi-a putut folosi picioarele. „Ba poate”, a spus părintele Arsenie şi a întins mâna copilului. Atunci, copilul a prins cu mâna un deget al părintelui şi s-a ridicat în picioare. De atunci nu a mai avut nimic şi a putut să meargă”, afirma preotul, potrivit cărţii „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Arsenie Boca avea darul clarviziunii

Citeste si: „Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin- kfetele.ro

Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro

Mai mult, preotul Serafim Bădilă, de la Mănăstirea Căişel, a povestit că Arsenie Boca a avut și darul clarviziunii.  „La una dintre primele întâlniri ale mele cu părintele Arsenie, dânsul mi-a zis păcatele în faţă, dar nu m-am supărat, pentru că mi-am dat seama că este un sfânt şi nu zice ca să mă batjocorească. Faţa îi strălucea şi nu te puteai uita la dânsul, aşa îi radia faţa de lumină. Era îndumnezeit. Pentru ce zic eu că avea darul clarviziunii? Am fost învăţător la clasele I – IV 20 de ani. Mi-a spus: tu trebuie să pleci de acolo. Să te duci să faci teologia. La aceasta eu i-am răspuns părintelui cu gândul, pentru că nu îndrăzneam cu vorba. În gândul meu am zis: nu mi-am strâns bani şi trebuie bani să faci o şcoală. Părintele mi-a spus: „Mă, îţi pui problema că n-ai bani? Are mama ta”. Fără să-i spun eu că tatăl meu a fost miner şi a trecut la cele veşnice şi mama mea a avut pensie, deci mă putea întreţine, pentru că fratele meu era căsătorit şi surorile mele erau la mănăstire. Deci mama din pensie mă putea ţine”, spunea preotul, potrivit autorilor cărţii „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Citeste si: Profețiile lui Arsenie Boca despre viitorul României

Mărturii despre teleportare

Maica Stareţă Marina Lupou, de la Mănăstirea Bic, judeţul Sălaj, a povestit, în cartea menționată mai sus, că părintele Arsenie Boca avea puterea de a apărea în vedenii, pentru a-i îndruma pe oameni. Maica Stareță povestea că mama ei, bolnavă de cancer, se afla în stadiul terminal, iar sora ei era de asemenea bolnavă. Maica a trebuit să părăsească mănăstirea Prislop pentru a le fi alături, însă într-o zi, când nu era acasă, bătrâna s-a prăbuşit din cauza durerilor, iar cealaltă fiică a ei, sora stareţei, nu o putea ajuta.

„S-au speriat rău şi au strigat amândouă după părintele Arsenie. Şi atunci, părintele, în momentul acela, a fost acolo, îmbrăcat în veşminte preoţeşti cu crucea în mână şi a zis cuvintele pe care mi le-a zis mie când am plecat din Prislop: „Nu vă fie frică, noi suntem alături de voi”. Şi sora mea a ridicat-o pe mama în pat ca un fulg. Până când am venit eu, părintele nu a mai fost, nu am fost vrednică să-l văd”,  mai mărturisea maica Marina.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si