5 mituri despre învățarea limbii engleze

E posibil ca la un moment dat, fiecare dintre noi să ne fi gândit la faptul că „nu pot învăța limba engleză”, dar cu siguranță te înșeli. Ideea că tu sau oricine altcineva nu poate învăța o limbă străină este un mit.

Author: Madalina Grigore joi 02 iunie 2022 , 19:37

Mituri despre învățarea limbii engleze

Mituri despre învățarea limbii engleze.

[Sursa foto: Pexels.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un mit este ceva despre care mulți oameni cred că este adevărat, dar, de fapt, nu este. Idei precum „nu sunt suficient de inteligent” și „este imposibil pentru mine să învăț engleza” sunt mituri.

De ce sunt mituri? Sunt mituri pentru că pur și simplu nu sunt adevărate, ci doar obstacole care te blochează. Vestea bună este că mulți au trecut peste aceste percepții și concepții greșite.

Iată cinci mituri comune despre învățarea limbii engleze pe care vrem să le demontăm: 

1. Poți să devii fluent în limba engleză într-un anume timp

Profesorilor li se pune adesea această întrebare: „Cât timp durează să învăț limba engleză?”.

Realitatea este că nu există niciun răspuns concret la această întrebare. Depinde într-adevăr de dorința ta de a-ți îmbunătăți abilitățile și de cât de mult timp acorzi studiului.

Citeste si: Anunț important pentru copii! Alocațiile urmează să se majoreze. Pentru când se preconizează măririle- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Citeste si: Competențe BAC 2022: Calendarul examenelor la Română, Engleză şi Informatică

Imaginează-ți că urmezi cursuri de două ori pe săptămână, o oră și jumătate pe zi, adică aproximativ 144 de ore pe an. Ar fi complet fals să spunem că poți învăța limba engleză la un nivel înalt, după această structură sau după reclamele de pe internet care promit că vei fi fluent în numai 10 zile de cursuri. 

2. Cel mai bun și singurul mod de a învăța limba engleză este să trăiești într-o țară care vorbește această limbă

Unii cursanți de limba engleză consideră că mersul în SUA sau Marea Britanie le-ar putea crește abilitățile, deoarece vor învăța „forțat” printre localnici. Acest lucru poate fi adevărat, dar cu siguranță nu este singura cale. Adevărul este că, dacă vrei cu adevărat să înveți o limbă, o poți face oriunde, atâta timp cât ai resurse. Ar putea fi cu ajutorul conversațiilor săptămânale cu un profesor, pe site-uri web pentru învățarea limbii engleze, la TV, filme sau participarea la întâlniri de schimb lingvistic.

3. Gramatica este cea mai dificilă parte

Petrecem ore și ore discutând despre prezentul perfect și alte timpuri, condiționale și toate acele structuri aparent complexe, iar elevii sunt totuși împietriți să le folosească în vorbire. Gramatica nu ar trebui să fie o barieră în calea îmbunătățirii limbii. Uneori, elevii se concentrează prea mult pe asta și uită imaginea de ansamblu a comunicării.

4. Pronunția nu este importantă

Pronunția în limba engleză este plină de vocale, consoane, diftongi, excepții de la regulile de pronunție și multe altele. La început este derutant, dar este și foarte important. De exemplu, există o mulțime de momente amuzante când, de exemplu, pronunțarea cuvântului „wind” (vânt) s-ar putea înțelege „wine” (vin) sau „choose” (alege) în loc de „shoes” (pantofi). Modul în care pronunți sunetele „ed”, „ch”, „au” și altele contează și poate face diferența dacă ești înțeles în engleză sau nu.

5. Sunt prea bătrân pentru a învăța engleza

Da, tinerii învață cu ușurință limbi noi, dar asta nu înseamnă că persoanele în vârstă nu pot învăța engleza. Un adult are mai multă experiență și concentrare pentru a rezolva problemele, informează FluentU.com.

În loc să crezi că vârsta este un obstacol, mai bine aruncă o privire mai atentă asupra modului în care înveți. Ce este mai dificil: să înveți engleză sau conținutul acesteia ori metoda pe care o folosești? După ce ai identificat obstacolele reale, poți începe să introduci câteva modificări pentru a face studiul mai ușor și mult mai plăcut.

Citeste si: „Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație- kfetele.ro

Citeste si: Guess Who, prins sub influența substanțelor interzise la volan de poliţiştii din Capitală. A fost întocmit dosar penal- radioimpuls.ro

Citeste si: Subiecte competenţe Engleză BAC 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si