5 orașe europene pe care să le vizitezi în această primăvară

Primăvara este anotimpul renașterii. Mulți dintre noi ieșim din perioada de hibernare mentală și spirituală și suntem pregătiți să reîncepem viața în forță. Dacă te găsești în această categorie de oameni, ar trebui să știi că o mică escapadă dincolo de mediul familiar te va ajuta să-ți pui perspectivele și gândurile în ordine.

Author: Laura Macovei joi 28 aprilie 2022 , 14:17

5 orașe europene pe care să le vizitezi în această primăvară

5 orașe europene pe care să le vizitezi în această primăvară

[Sursa foto: Shutterstock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dacă te gândești unde ai putea să mergi în această primăvară, iată 5 orașe europene pe care poți să le vizitezi:

Amsterdam, Olanda

Capitala Olandei este o sursă de culori și de inspirație datorită arhitecturii boeme, piețelor de lalele, artei stradale, dar și cetățenilor care aleg transportul cu bicicleta în detrimentul transportului cu un autovehicul. În același timp, Amsterdam poate fi considerat un oraș modern, plin de restaurante și cluburi de distracție și spații în care tehnologia aduce mai aproape confortul față de oameni.

Citeste si: De ce se mănâncă mici de 1 Mai 2022? Tradiţii de Ziua Muncii

Cu toate acestea, orașul își păstrează istoria universală datorită numeroaselor muzee: Muzeul Rijksmuseum, Muzeul van Gogh, Muzeul Willet-Holthuysen etc. Dacă îți dorești și un „altfel” de muzeu ca să-ți mai iei gândul de la istoria universală, poți vizita Muzeul „Bags and Purses”.

Berlin, Germania

Probabil Berlinul este orașul în care nu o să te plictisești niciodată datorită multiculturalismului și diversității cu care se identifică la nivel global. Este interesant să găsim un astfel de oraș în Europa când credeam că doar Continentul american poate îndeplini orice vis.

Citeste si: Mădălina Pamfile vrea al treilea copil

Și pentru că sunt atât de multe lucruri de văzut și de făcut, iată câteva dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi primăvara aceasta: Piața Alexanderplatz, Insula Muzeelor, Turnul Televiziunii, Domul din Berlin, Galeria East Side (cunoscută ca unul dintre cele mai instagramabile locuri), Poarta Brandenburg, etc. Ia-ți biletul de avion spre Berlin prin Vola.ro și ai să vezi cu ochii tăi!

Lisabona, Portugalia

Localizat în sudul Portugaliei, Lisabona este o destinație excelentă pentru cei cărora le place să călătorească fără prea multe bagaje. Datorită temperaturilor ridicate pe timp de primăvară, poți vedea frumusețea Lisabonei într-o pereche de blugi și un tricou!

Lisabona este o destinație vibrantă și plină de culori care îți poate stârni scânteia creativă. Iată câteva dintre obiectivele turistice cele mai interesante: Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos, Acvariul (Oceanario), Podul Vasco da Gama, Palatul Fronteira, Arcul Rua Augusta și Piața Comerțului, etc.

Copenhaga, Danemarca

Copenhaga poate fi văzută ca sora Amsterdamului, la care se adaugă înclinațiile nordice și mistice. Copenhaga este considerată orașul poveștilor și fericirii datorită bunei dispoziții și calității vieții pe care o au danezii. Nu degeaba Danemarca se află pe primul loc în topul Raportului Fericirii în Lume emis de ONU în fiecare an.

Dacă alegi să mergi în Copenhaga vei da ochii cu un oraș eco-friendly, plin de restaurante cu stele Michelin și multă multă tradiție! Ce poți vizita în Copenhaga: Parcul de distracții Tivoli, Statuia Mica Sirenă, Castelul Kronborg, Palatul Christiansborg, Grădina Zoologică și Acvariul.

Sevilla, Spania

Sevilla reprezintă un centru istoric important pentru Spania în care s-au păstrat bisericile și mănăstirile din Epoca de Aur și porturilor prin care se transportau produse din India Occidentală. Este genul de oraș unde poți experimenta istoria și distracția dintr-un singur pas.

Ce nu trebuie să pierzi dacă mergi în Sevilla: Catedrala din Sevilla, Giralda, Arena Coridelor, Triana, Barrio Santa Cruz, Piața Spaniei din Sevilla și Real Alcazar.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si