5 rețete de prăjituri pentru postul Crăciunului

5 rețete de prăjituri pentru postul Crăciunului. Dulcele nu o să-ți lipsească de pe masă

E. V., luni 10 decembrie 2018 , 15:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

5 rețete de prăjituri pentru postul Crăciunului. Dacă ți-e poftă de ceva dulce, dar încă ești în perioada în care postești, nu e nicio problemă. Mai jos găsești 5 rețete de prăjituri pentru postul Crăciunului care te vor ajuta să-ți calmezi pofta de dulce. 

5 rețete de prăjituri pentru postul Crăciunului. Budincă de quinoa cu nucă

Quinoa conţine o proteină completă superioară, având mai multe proteine utilizabile decât carnea. De asemenea este o sursă bogată în minerale, în special calciu care este mai uşor de asimilat decât cel din lapte. Are foarte puţine grăsimi şi nu conţine colesterol.

 

Ingrediente necesare:

- 1 cană cu lapte vegetal (soia, migdale, nucă de cocos, orez, ovăz);
- 1/2 cană de quinoa, spălată bine;
- 1/4 linguriţă de scorţişoară;
- 1/4 linguriţă de ghimbir pudră;
- puţină sare de mare;
- nuci crude mărunţite;
- puţin zahăr nerafinat sau sirop de agave;
- felii de banană.

1. Se pun la fiert quinoa, scorţişoara, ghimbirul, sarea şi laptele, sub capac, la foc mediu aproximativ 15 minute până ce observi că boabele de quinoa devin transparente.
2. După ce opreşti focul se adaugă nucile mărunţite, iar după ce se răceşte budinca se pune puţin zahăr nerafinat, după gust.
3. Feliile de banane se pun deasupra în momentul în care vrei să consumi budinca. O altă opţiune este să pisezi banana şi să o amesteci cu budinca de quinoa.


5 rețete de prăjituri pentru postul Crăciunului. Budincă de amarant cu lapte de migdale şi sos de merişoare

Amarantul este o cereală antică, considerată o proteină completă şi una dintre cele mai bogate surse vegetale de fier. Budinca de amarant cu lapte de migdale şi sos de merişoare este o opţiune nutritivă pentru micul dejun sau pentru un desert sănătos.

Ingrediente:
- 1/2 cană amarant;
- o cană şi jumătate de lapte de migdale;
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt răzuit;
- 1 linguriţă ulei de cocos (opţional).

Când fierbe laptele se pune amarantul şi se lasă pe foc mic, sub capac 20 de minute până absoarbe tot laptele.

La final se amestecă ghimbirul răzuit şi uleiul de cocos, dacă vrei să-l foloseşti. Îi conferă o aromă foarte plăcută de nucă de cocos.

Pentru sosul de merişoare ai nevoie de:
- 1/2 banană;
- un pumn de merişoare uscate;
- 1 mandarină;
- puţin zahăr brut;
- puţină apă, dacă e nevoie.

Se mixează în blender toate ingredientele şi se toarnă peste budinca de amarant.


5 rețete de prăjituri pentru postul Crăciunului. Budincă de ciocolată făcută din avocado

Avocado asigură un aport însemnat de grăsimi sănătoase, necesare pentru sănătatea inimii şi a creierului. De asemenea, are un conţinut ridicat de fibre, vitamine şi minerale. Avantajul acestui fruct este acela că poate să fie folosit în preparate sărate, dar şi deserturi.

Ingrediente pentru budincă

- 2 fructe de avocado, moi
- cacao pudră
- 3-4 curmale
- puţină apă sau lapte vegetal dacă este necesar.

Se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie până ce obţii o pastă cremoasă.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si