50 de vaci au murit pe un câmp din cauza intoxicației cu sorg

„Au murit ca muștele”. 50 de vaci au murit pe un câmp din Italia, din cauza intoxicației cu sorg, o plantă extrem de toxică pe timp de caniculă.

Author: Diana Puiu luni 08 august 2022 , 21:05

50 de vaci au murit pe un câmp din cauza unei intoxicații cu sorg

50 de vaci au murit pe un câmp din cauza unei intoxicații cu sorg

[Sursa foto: apropotv.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

50 de vaci au murit otrăvite după ce au ieșit la păscut pe un cîmp din Sommariva Bosco, o localitate din Cuneo. Fermierul, în vârstă de 58 de ani, creștea la ferma sa bovine din rasa Pemontese.

Citeste si: Tragedie în Gorj: Un cioban s-a stins din viață după ce a fost lovit de fulger. Lângă el au fost găsite moarte peste 100 de oi

Duminică dimineață, crescătorul și-a dus cele 160 de vite pe un teren pe care îl deținea. Animalele au început să tremure, să se sufoce și să cadă, asta în doar câteva minute.

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citeste si: Caprele unui cioban au fost otrăvite. Bărbatul spune că ar fi mâncat porumb cu furadan

„Au murit ca muștele”, povestește crescătorul. „Am dat imediat alarma și au intervenit medicul veterinar al companiei, împreună cu carabinierii silvici din Bra.

Am încercat să salvăm celelalte animale”, spune el.
Fermierul și medicul spun că nu există nicio îndoială în moartea animalelor și că acestea ar fi decedat din cauza unei plante pe nume sorg, plantă foarte toxică în contact cu temperaturile ridicate.

Citeste si: Treizeci de ţestoase marine, găsite înjunghiate pe o plajă: „Este extrem de dificil să procesezi asta”

„Un fapt neașteptat care ne-a afectat pe toți. Fermierii știu că sorgul și porumbul, dacă sunt supuse unui stres hidric, pot produce toxine: cei care cresc vaci de lapte știu bine acest lucru. Cu toate acestea, nimeni nu se aștepta la un rezultat atât de grav”, explică Elia Dalmasso, din Cuneo, recent numit președinte al Ara Piemonte e Liguria, o asociație de crescători care reunește 6.300 de ferme din cele două regiuni, peste un milion de capete, dintre care 300.000 de bovine piemonteze.

Citeste si: Zeci de păsări moarte pe aleile unui parc din Capitală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si