Peste 500 de oameni au fost evacuați din clădirile din Hunedoara din cauza seismului

Peste 500 de persoane au fost evacuate din clădirile din Hunedoara din cauza cutremurului. Imobilele au risc ridicat de prăbușire, iar oamenii vor fi cazați în alte locuri în regim de urgență.

Author: Georgiana Balaban joi 23 februarie 2023 , 10:30

cutremur

Peste 500 de oameni au fost evacuați din mai multe clădiri, din Aninoasa, de teama cutremurului.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În jur de 500 de oameni, 100 fiind copii, trăiesc clipe grele în Hunedoara din cauza cutremurului. Pentru a evita un dezastru, autoritățile au decis să îi evacueze, din cauză că locuiau în clădiri cu risc ridicat de prăbușire.

Citește și: Bebelușul născut la cutremur a fost adoptat

Seismul a creat atât daune cât și momente de panică pentru locuitorii din județele Gorj și Hunedoara, mai ales după imaginile și scenariile îngrozitoare din Turcia. Autoritățile au decis să ia măsuri pentru a evita un dezastru. Astfel, 500 de persoane, printre care și copii, au fost evacuate din mai multe clădiri din Aninoasa, din cauza riscului de prăbușire ridicat.

Oamenii trăiesc cu frica cutremurelor

562 de persoane, dintre care 118 copii, care locuiesc în 11 clădiri din Aninoasa, județul Hunedoara au fost evacuate.

Autoritățile au sesizat că imobilele sunt într-o stare avansată de degradare, din cauza cutremurelor din ultima perioadă din Gorj.

Citește și: Operațiunile de căutare prin ruine au fost oprite în Turcia

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Oficialii au programat o ședință în care au căutat soluții pentru acești oameni. Locuitorii au fost salvați înainte de a avea loc un cutremur, iar clădirea s-ar fi prăbușit peste ei. În urma unei analize a specialiștilor și un document în acest sens, cea mai bună soluție a fost ca 11 clădiri să fie golite, iar oamenii să își părăsească locuințele.

Citește și: Turcia, cutremurată din nou

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara s-a întrunit, în această după amiază, în şedinţă extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în urma unei Note Tehnice întocmită de un expert în construcţii, document prin care se arată că este necesară evacuarea locatarilor din 11 clădiri aflate în orașul Aninoasa, din cauza stării avansate de degradare în care se află acestea, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj şi s-au resimțit şi în Valea Jiului.”, a transmis ISU Hunedoara.

Citește și: Un nou cutremur a avut loc în Gorj astăzi! Ce magnitudine a înregistrat

Oamenii au fost scoși din case, dar acum trebuie să fie cazați într-un loc decent. Autoritățile trebuie să găsească, în regim de urgență, spații de cazare pentru cei evacuați, fiind vorba despre nu mai puțin de 182 de familii. Se pare că imobilele din care au fost evacuați sunt mai vechi de 100 de ani și nu au fost reabilitate niciodată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si