În acest sens, s-a organizat o conferință de finalizare a proiectului intitulat „Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Tarna Mare – Hyzha”. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu comuna Korolevo din Ucraina și cu Consiliul Județean Satu Mare.

Infrastructură modernă pentru noua vamă către Ucraina

Scopul proiectului este de a îmbunătăți accesul dintre cele două regiuni partenere, pentru facilitarea accesului persoanelor și a bunurilor și pentru sensibilizarea publicului în privința dezvoltării societăţii integrate social şi coezive.

Citește și: Modificări importante la pensiile private. Când vor intra în vigoare

Citește și: VIDEO- Un sfert dintre clădirile aflate în construcție din Năvodari nu respectă legea

Odată ce drumul dintre două țări a fost modernizat, va urma și deschiderea unei frontiere.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citește și: Ce înseamnă HAARP și care este legătura dintre acest program și Noua Ordine Mondială

Conferință pentru finalizarea proiectului de la Tarna Mare

„Am realizat infrastructura rutieră astfel încât într-un viitor cât mai apripiat să putem deschide punctul vamal care leagă cele două comunităţi Tarna Mare – Hija, respectiv cele două ţări, România şi Ucraina. Este un proiect de peste un milon de euro.

Cu toate că nu au fost cele mai bune condiţii, vorbim de războiul din Ucraina şi pandemie, ne bucurăm că am reuşit să finalizăm proiectul şi să ne atingem obiectivele propuse. Pentru Tarna Mare înseamnă o nouă cale spre lume, spre Europa. Aici va fi punctul pe unde se va intra din Ucraina în Europa”, a spus primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius.

Citește și: Modificări importante la pensiile private. Când vor intra în vigoare

Citește și: VIDEO- Un deputat PNL vrea interzicerea roboților din Call Center

Astfel, dacă Tarna Mare nu va mai fi izolată, economia locală va avea de câștigat.

„Pentru comunitatea noastră înseamnă o dezvoltare economică, o deschidere pentru tot ce înseamnă antreprenoriat, locuri de muncă, nemaifiind izolaţi. Zona este frumoasă, va fi un drum turistic care va permite iubitorilor de natură să se bucure de locurile noastre şi să poată merge mai departe în Ucraina şi să vadă frumuseţea munţilor Carpaţi”, a adăugat Monica Sobius.

Citeste si: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Kai Trump, nepoata lui Donald Trump care a dezvăluit o latură neașteptată a bunicului său: ”Este foarte grijuliu și iubitor”- radioimpuls.ro

Citește și: EXCLUSIV: Legea porcului va introduce noi măsuri de protecție împotriva pestei porcine africane/ ”Nimeni nu vrea să interzică creșterea porcilor! Se dorește doar respectarea unor reguli simple”

Prefectul Radu Roca speră la o bună colaborare și vecinătate între cele două țări și revenirea la pace în Ucraina.

Noul drum modernizat are o lungime de 2.859 de kilometri, din care 1.696

de kilometri pe partea română a frontierei și 1.163 de kilometri pe partea ucraineană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si