63 de vârstnici şi 9 angajaţi de la Centrului Social Creştin Bogdăneşti, confirmaţi cu coronavirus

Prefectura Suceava a anunţat, vineri, că 63 de vârstnici şi 9 angajaţi de la Centrului Social Creştin Bogdăneşti, de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, sunt infectaţi cu coronavirus. La vizita în teren s-a constatat că există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului. În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus internarea în spital a tuturor bolnavilor. În plus, s-a dispus trimiterea de echipament de protecţie pentru angajaţii din centru.

Author: K.B. Friday 01 May 2020 , 18:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În dimineaţa zilei de 01.05.2020, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a informat prefectul judeţului Suceava asupra faptului că, din cei 124 de bătrâni beneficiari ai Centrului Social Creştin Bogdăneşti de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, 63 sunt pozitivi, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt pozitivi.

Totodată directorul executiv al DSP Suceava a informat că 7 beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Rădăuţi au fost depistaţi pozitiv la COVID 19, fiind internaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi”, a anunţat, vineri, Prefectura Suceava.

Citeste si: Scandalul momentului! Premierul Viktor Orban îi dă replica președintelui Klaus Iohannis

Conducerea Prefecturii Suceava s-a deplasat la Centrul Social Creştin Bogdăneşti pentru a face o evaluare a situaţiei la faţa locului.

Citeste si: Arafat: Dacă românii nu înțeleg să respecte regulile, peste două săptămâni s-ar putea să ne trezim cu o explozie de cazuri

”La vizita în teren au constatat că, bătrânii sunt cazaţi în trei corpuri de clădire cu camere de 4- 5 locuri şi grupuri sanitare comune, starea de igienă a spaţiilor fiind satisfăcătoare. S-a constatat, de asemenea, că există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului.

Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râşca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcţionează aşezământul social. În unitate nu sunt substanţe biocide pentru igienizarea suprafeţelor şi mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecţie. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măşti”, a mai transmis Prefectura Suceava.

Citeste si: VIDEO| Petreceri online: Soarele răsare pe muzică la mare, de 1 Mai

Prefectul a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi s-au dispus mai multe măsuri, între care internarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a celor 9 îngrijitori, respectiv 63 de beneficiari, confirmaţi pozitiv COVID-19.

De asemenea, s-a dispus acordarea sprijinului logistic necesar prin distribuirea de produse biocide şi realizarea urgentă a acţiunilor de dezinfecţie a tuturor spaţiilor şi a suprafeţelor de contact din cadrul Centrului Social Creştin Bogdăneşti, prin grija Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Judeţul Suceava este în continuare focar de coronavirus, municipiul şi opt comune limitrofe fiind în carantină.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sărbătoare mare, cu cruce neagră, pe 17 ianuarie. Un mare sfânt este prăznuit luni. Ce... Sărbătoare mare, cu cruce neagră, pe 17 ianuarie. Un mare sfânt este prăznuit luni. Ce se dă de pomană în această zi
spotmedia.ro
Cum a devenit un fost poliţist din Suceava un fotograf apreciat de National Geographic Cum a devenit un fost poliţist din Suceava un fotograf apreciat de National Geographic
spotmedia.ro
Un leu de mare a fost vindecat de epilepsie folosindu-se neuroni de la o altă specie de... Un leu de mare a fost vindecat de epilepsie folosindu-se neuroni de la o altă specie de animal
b1.ro
Tatăl fetiţei ucise de un polițist pe trecerea de pietoni: ”Dumnezeu face în aşa fel... Tatăl fetiţei ucise de un polițist pe trecerea de pietoni: ”Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea”
ziareonline.ro
După ce Raisa a fost condusă pe ultimul drum, tatăl său a transmis un mesaj dureros. Ce... După ce Raisa a fost condusă pe ultimul drum, tatăl său a transmis un mesaj dureros. Ce a vrut să-i spună celui care i-a ucis fiica: „Toți trebuie să ne gândim că trăim în România. Și trăind în România s-ar putea ca totul să fie …..”
infoactual.ro
Conflict privind acordarea burselor de merit. Ce reclamă reprezentanții elevilor Conflict privind acordarea burselor de merit. Ce reclamă reprezentanții elevilor
evz.ro
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
doctorulzilei.ro
18 ianuarie 2022, Luna plină în Rac. Astrolog: Este cea mai magică perioadă 18 ianuarie 2022, Luna plină în Rac. Astrolog: Este cea mai magică perioadă
romaniatv.net
DEMISIE de răsunet în PNL: "Renunţ la o colectivitate care si-a trădat... DEMISIE de răsunet în PNL: "Renunţ la o colectivitate care si-a trădat idealurile și electoratul"
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si