72 de români sunt blocaţi în Maroc după ce autorităţile locale au decis suspendarea zborurilor comerciale

Zborurile au fost blocate în contextul identificării variantei Omicron a coronavirusului. Care sunt recomandările MAE.

Author: Diana Bostan marți 30 noiembrie 2021 , 12:19

Maroc

72 de români sunt blocați în Maroc

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

MAE anunţă că gestionează situaţia a 72 de români blocaţi în Maroc după ce autorităţile locale au decis suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către și dinspre regat. 

Zborurile spre și din Maroc, anulate pentru două săptămâni

„Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetăţenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să ţina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obţine informaţii cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obişnuite. Situaţia epidemiologică va fi periodic evaluată de autorităţile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune”, preciza ambasada.

Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situaţia a 72 de cetăţeni români (turişti) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.  

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 ore s-au înregistrat peste 1.600 de cazuri noi de COVID-19

MAE menține legătura cu românii blocați în Maroc

MAE a declarat că autorităţile marocane permit, cu titlu excepţional şi în baza unei autorizări speciale, operarea, în continuare, a unor zboruri înspre şi dinspre Maroc. În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români ale căror zboruri au fost anulate să verifice disponibilitatea biletelor la companiile aeriene care operează în continuare zboruri în Maroc, potrivit news.ro.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93;   +212 537 20 74 01.

Citeste si: Cei 46 de români blocați în Africa se vor întoarce astăzi acasă. Șapte români nu au reușit să se îmbarce


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si