Vremea extremă face victime. Cel puțin 75 de oameni au murit în urma unor ploi torențiale

Cel puțin 75 de oameni au murit în estul Indoneziei și în Timorul de est în urma unor alunecări de teren şi inundaţii provocate de ploile torenţiale din ultimele zile.

Razvan Ilie, luni 05 aprilie 2021 , 07:24

Inundațiile provocate de ploi torențiale au făcut ravagii și distrugeri pe insulele care se întind de la Flores, în Indonezia, până la Timorul de Est, trimitând mii de persoane în adăposturi.[Sursa foto: Twitter / Jakarta Post]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tragedie în Indonezia și Timorul de Est. Numărul deceselor și al persoanelor dispărute în urma inundațiilor a crescut rapid în ultimele ore.

Peste 75 de persoane au murit și zeci sunt date dispărute după inundațiile devastatoare și alunecările de teren care au lovit Indonezia și Timorul de Est, au declarat oficialii locali luni.

Citeste si: Grecia anunță noi restricții pentru zborurile internaţionale

Potop în Indonezia- zeci de oameni sunt dați dispăruți

Inundațiile provocate de ploi torențiale au făcut ravagii și distrugeri pe insulele care se întind de la Flores, în Indonezia, până la Timorul de Est, trimitând mii de persoane în adăposturi.

Potopul și alunecările de teren ulterioare au provocat revărsarea barajelor, scufundând mii de case și surprinzând inclusiv lucrătorii din echipele de intervenție, potrivit Daily Mail.

"Sunt 55 de morți, dar acest număr este foarte dinamic și se va schimba cu siguranță, în timp ce aproximativ 42 de oameni sunt încă dispăruți", a declarat pentru radiodifuzorul MetroTV, purtătorul de cuvânt al Indoneziei, Raditya Djati.

Citeste si: Mai mulți morţi şi zece dispăruţi în Indonezia, în urma unei alunecări de teren

Cel puțin 21 de persoane au murit și în Timorul de Est, a declarat un oficial din mica națiune pe jumătate de insulă care se află între Indonezia și Australia.

Zeci de case din localitatea Lamenele, de pe insula Adonara, au fost afectate grav de o

alunecare de teren, la scurt timp după miezul nopţii trecute. Salvatorii au găsit 35 de cadavre şi cel puţin cinci răniţi, a declarat Lenny Ola, oficial local.

Citeste si: O femeie dispărută cu 10 ani în urmă, în tsunami-ul din Japonia, a fost găsită acum

Capitala Timorului, sub ape

Multe dintre decese au avut loc în capitala inundată a Timorului, Dili. Noroiul a acoperit casele, podurile și drumurile din municipiul Indonezia din East Flores, unde salvatorii s-au luptat să ajungă într-o zonă îndepărtată și grav afectată din cauza ploilor și a valurilor puternice.

"Noroiul

și vremea extremă au devenit o provocare serioasă, iar resturile care se acumulează au împiedicat echipa de căutare și salvare", a spus Djati.

Locuitorii speriați s-au adunat la adăposturi temporare din regiunea îndepărtată sau s-au refugiat în ceea ce a rămas din casele lor. "Evacuații sunt răspândiți. Există sute în fiecare sub district, dar mulți alții stau acasă", a spus Alfons Hada Bethn, șeful agenției de dezastre din East Flores.

Ei au nevoie de medicamente, mâncare, pături.

"Ploile puternice au îngreunat eforturile de a găsi supraviețuitori. Bănuim că mulți oameni sunt îngropați, dar nu este clar câți lipsesc", a spus Bethan.

Dili, capitala Timorului de Est, inundată [Sursa foto: Twitter / Timor News]

Zeci de oameni dispăruți în Timorul de Est


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si