Medicii din Marea Britanie au ajuns la concluzia îngrijorătoare că trebuie să le facă mai multe analize și investigații unui număr de 48.000 de pacienți, ale căror date le-a fost analizate timp de 140 de zile. Aceștia vor fi monitorizați chiar și după aparenta lor vindecare, pentru a depista din timp eventuale complicații ale bolii și semne de afectare a altor organe.

Citeste si: Ce protecție ne oferă vaccinul Pfizer împotriva COVID-19?

Probleme respiratorii grave, post-COVID

La persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, pot apărea probleme respiratorii grave, dar acest virus poate infecta și afecta și alte organe, precum inimia, ficatul și rinichii. În alte cazuri, infecția cu coronavirus a antrenat declanșarea unor boli de metabolism, precum diabetul.

Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la University College London și de la Universitatea Leicester, cu ajutorul Biroului Național de Statistică. Datele arată că boala provocată de noul coronavirus încă are multe necunoscute și este departe de a fi una benignă. Cei 48.000 de pacienți studiați fuseseră exernați înainte de data de 31 august 2020.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Vești devastatoare: Cinci copii cu SARS-CoV-2, intubaţi. 90 de copii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt în spital

Pacienți coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Simptome inexplicabile după infectarea cu COVID-19

În literatura de specialitate au apărut termenii unor simptome aparent inexplicabile, care persistă mai mult de patru luni și au fost denumite „long COVID” (Covid pe termen lung) sau „sindrom post-COVID”.

Medicii încă încearcă să-și dea seama care sunt mecanismele prin care infecția provoacă disfuncții pe termen lung ale organelor. Și de multe ori nu este vorba despre afectarea unui singur organ, ci despre o problemă multi-sistem. În plus, se întâlnește mai frecvent în rândul pacienților cu vârste sub 70 de ani și, de asemenea, par să fie mai afectați pacienții din numite grupuri etnice decât pacienții din populația albă. 

Cei care au condus acest studiu spun că în diagnosticul, tratamentul și prevenția sindromului post-COVID este nevoie mai degrabă de o abordare multidisciplinară. Totodată, trebuie făcute cercetări urgente pentru a stabili factorii de risc. Dacă prezența așa-numitelor „comorbidități”, boli respiratorii, cardiace, diabet. Acestea sunt un risc suplimentar pentru pacienți de a dezvolta o formă gravă de boală, pe de altă parte, infecția în sine ar putea declanșa, la rândul ei, aceste afecțiuni, care ar putea fi considerate complicații ale COVID, au constatat medicii. 

Sursa: Digi24

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si