890 de salariați nu și-au primit salariile. Oamenii anunță că vor face din nou greva japoneză

Caz inedit la Giurgiu. Angajații din cadrul Protecției Copilului nu-și primesc salariile de luni bune. Oamenii revoltați au organizat diferite proteste, însă fără rezultat.

Author: Georgiana Balaban marți 22 septembrie 2020 , 12:13

890 de salariați fără bani
890 de anagajați ai Protecției Copilului, Giurgiu, nu și-ai primit salariile.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

890 de salariați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu  nu și-au primit salariile.

Conform Sindicatului pentru Protecția Copilului Giurgiu, începând cu luna septembrie 2020, fondurile necesare plății salariilor pentru 890 de salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu s-au epuizat, astfel că giurgiuvenii nu și-au primit salariile pe data de 12 septembrie.

Oamenii se confruntă cu această situație dramatică, încă de la începutul lunii aprilie, când plata salariilor nu a fost efectuată. Angajații merg zilnic la serviciu, însă fără a fi plătiți. Oamenii susțin că au acasă familii care trebuiesc întreținute, mai ales că pe data de 14 septembrie copiii au început noul an școlar.

890 de salariați fără bani
Situație critică la Giurgiu, după neplata salariilor.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Aproape o mie de salariați nu-și primesc banii deși merg la serviciu

Angajații au mai organizat un protest și pe data de 16 iunie pentru a-și cere drepturile. Moment în care Președintele Consiliului Județean, Marian Mina, s-a aflat în mijlocul mulțimii. O mie de oameni au ieșit la protest atunci, în Giurgiu. Asistenții sociali nu-și primiseră salariile de mai bine de două luni.

Citeste si: Giurgiu: Angajații unei instituții publice au intrat în grevă japoneză

Citeste si: Proteste în masă la Giurgiu. O mie de oameni nu și-au primit banii

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Caz fără precedent la Giurgiu. 1.000 de salariați au rămas fără bani

890 de salariați fără bani
Grevă japoneză la Protecția Copilului din Giurgiu.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Salariații DGASPC Giurgiu trec prin momente critice. Oamenii au venit la serviciu, însă salariile nu le-au mai fost virate încă din luna aprilie. O mie de oameni au ieșit și au protestat atunci în fața instituției pentru Protecția Copilului.

Președintele Consiliului Județean, Marian Mina, a declarat pentru RTV că Guvernul a virat banii pentru plata salariilor doar până în luna aprilie și că tot ce se întâmplă nu are legătură cu pandemia.

Situație critică la DGASPC Giurgiu 

„Banii alocați de Guvernul României pentru bugetul Giurgiu au fost doar până la sfârșitul lunii aprilie. Este doar o consecință a felului în care au înțeles cei din Guvernul României să aloce bani. În momentul când noi am văzut bugetul în luna ianuarie, la Consiliul Județean am tras primul semnal de alarmă. Am sperat să nu ajungem în această situație cu banii. Am alocat sume de bani celorlalte direcții când am văzut starea de urgență cu promisiunea fermă de la Guvern că îi vom primi înapoi.”  a declarat Marian Mina.

La mai bine de trei luni de la acest protest, oamenii își strigă nemulțumirile din nou. Salariații se confruntă cu aceeași situație. Plata salariilor a fost întreruptă pe luna septembrie.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

890 de salariați fără bani
Comunicat de presă - grevă japoneză[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Bilanț coronavirus 21 septembrie 2020: 808 cazuri noi din doar 6.348 de teste! Peste 12% din teste au fost pozitive!

„Rușine să vă fie! Muncim pe datorie!” au adăugat salariații neplătiți.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si